7.3.14

Rudy Huyn ne staje sa novim projektima, nova aplikacija se zove CloudSix

CloudSix Setup
Rudy Huyn, jedan veoma aktivni razvijac Windows Phone scene ne zaustavlja se na svojim aplikacijama kao 6tag, 6snap, 9gag, Wikipedia. Sada je izbacio novu aplikaciju pod imenom CloudSix koja je Dropbox klijent. Dropbox jos nije izbacio vlastitu aplikaciju. Pored Dropbox Rudy ima u planu da razvije jos OneDrive, Mega, Google Drive i Box aplikacije. Vjerovatno ce biti u istom fazonu kao ova, ili ce cak biti spojene u jednu aplikaciju.

Cloudsix screenshot
Ovako izgleda interfejs aplikacije, neki kazu nije bas “Metro” i da podsjeca dosta na Android. Mora se priznati da jeste tako, ali ipak nije lose. Ne mora znaciti sto je na Android sistemu da je odma lose. Dizajn je dizajn i oko toga se ne svadja. Lijevo vidimo pivot sa sinhronizacijom, postavkama i menedzmentom korisnika. U sredini su podatci, desno su precice do mapa i podataka koje vi namjestite.

Ono sto cini ovu aplikaciju veoma dobrom jeste automatski upload fotografija sa telefona na Dropbox, i pri tome mozete kreirati iz aplikacije mapu u koju se fotografije trebaju spremiti. Rudy je ugradio i mogucnost linkovanja ove aplikacije sa vasom i koristenja njegove CloudSix kao “file picker”. Tako razvijaci mogu ugraditi samo dva reda koda u svoje aplikacije da iskoriste CloudSix kao file picker za Dropbox. Vise informacija za to kako napraviti file picker sa CloudSix imate na Rudy Huyn-ovoj stranici gdje je opisao kako se ugraduje ta funkcija.

Rudy je vec ugradio tu funkciju u svoje dvije aplikacije koje koriste fotografije, a to su 6tag i 6snap koje od sada mogu koristiti CloudSix kao svoj file picker za slike direktno sa DropBox-a. Evo za kraj i mali videozapis sa WPC kako to izgleda uzivo sve.

CloudSix aplikacijaCloudSix
od: Rudy Huyn
Verzija: 1.0.0.1
Cijena: Besplatno

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar