28.3.14

Nove slike Lumia 630 uređaja sa WP8.1 se pojavile

Nokia Lumia 630

Nokia Lumia 630 će biti vjerovatno prezentirana na BUILD konferenciji u San Francisku za manje od 7 dana. Do sada smo imali samo slike uređaja koje smo dobili od evleaks i koje će vjerovatno biti oficijelne press fotografije tog uređaja. Danas dobijamo novi pogled na WP8.1 i Lumia 630 na uređaju u Kini.

Lumia-630-3

Na slici iznad vidimo Lumia 630 uređaj, i WP8.1 nadogradnju sa postavkama za pozadinu Live Tiles. Desno na slici vidimo kako će pozadine izgledati na WP8.1. Uz to vidimo i softverske tipke na dnu po prvi put na uređaju. Na slici ne vidimo mnogo od uređaja jer je upakovan u neki zaštitni omot. Fotografije još nisu potvrđene i lagano se može ispostaviti da su lažirane.

izvor: techtomars

16 komentara :

  1. Podela Tile i nove velicine su intetesantne,samo mi se ne svidja postavljanje pozadine na samim povrsinama ,mislim da je prva nezvanicna varijanta bila bolja ,mozda je ovo samo trenutni osecaj ali videcemo,mozda ce kasnije i da zavolimo ovakav nacin personalizacije samih Tile-ova

    ReplyDelete
  2. Da, potpuno se slažem oko pozadine. Aći kada sam malo razmislio ipsk je dobro. Npr. Postavis jednobojnu sliku za pozadinu u boji koju želiš, znaći otvara nam sve boje koje želimo na live tile. Drugo su mustre neke sitne, kao linije, kockice, krugovi itd. Nešto što se skoro i ne vidi a na jednobojnoj pozadini. To otvara beskončan niz kustomizacije.

    ReplyDelete
  3. Miso Shomy Medic28 March, 2014

    Cemu sluze ti softverski dugmici na dnu ekrana ako ih vec imam na telefonu?

    ReplyDelete
  4. Ti softverski dugmići služe za uređaje kao lumia 630 oni neće imsti hardverske tipke nego će imati malo "duži" zaslon gdje će biti ove tipke. To će doći u WP8.1 i smanjuje trošak proizvodnje uređaja. Te tipke će se moči mijenjati, ili da budu crne, u boji koju odabereš za akcent boju i još dodatnih opcija će biti.

    ReplyDelete
  5. Po meni jedina mana sto nema blic,i nema dugme,za slikanje,to je po meni nekako zastitni znak za windows phone,bas na svakom modelu dugme za slikanje.A to ce mozda sniziti troskove proizvodjenje 5 dolara maximum,sto je po meni bzv.A ovi softverski dugmici nisu losi,stim da se ne dobija nista vise dal bili softverski ili hardverski,dzaba duzi ekran ako imaju dugmici softverski :) Sve u svemu nece biti lose,napred Nokia i windows phone :)

    ReplyDelete
  6. Jedno dugme za fotografiranje jeste možda 5$ ili manje čak ali proizvedeš milion uređaja uštediš 5 miliona dolara. Koje imaš onda višak i koji se uračuna u cijenu uređaja i smanji se cijena. A softverske tipke isto tako smanjuju trošak ipak proizvođaći dok naprave ove tipke na dnu košta, dok softverske ne. I jedna velika prednost za Samsung recimo oni mogu koristiti postojeće uređaje Android serije za WP bez puno da mijenjaju. To će sve samo pomoći WP-u.

    ReplyDelete
  7. o ukusima se ne raspravlja ali mislim da bi bilo još ljepše kad nebi bilo vidljivih granica izmedju Tile-ova (na ove crne crte mislim), znači kad bi i te crne crte bile dio slike, a tile-ovi samo nekom tankom linijom ograniceni

    ReplyDelete
  8. Da, lijepa ideja. pločice bi mogle imati manji razmak, to nas možda čeka u budućnosti. Nokia x to već radi. Sve je moguće.

    ReplyDelete
  9. Korak u nazad za Lumia 600 seriju,bez blica bezvrijedan je mobitel...a fizicka tipka za kameru i nije potrebna sem na high uredzajima.Drugo softverske tipke su bas "fuj" jer kvare metro sucelje.

    ReplyDelete
  10. Softverske tipke mogu se postaviti da budu sa crnom pozadinom. I imaju jednu prednost sto mi nemamo, kada nisu potrebne postojat ce automatsko sakrivanje tipki. Znaci sav zaslon ide na sadrzaj. A i kada je crna pozadina nece se razlikovati od dosadasnjih tipki koje imamo...

    ReplyDelete
  11. Младен Крчмар20 April, 2014

    Meni je odradio update 8.1,ima dosta novih opcija i sve to al me nervira sto mi je pozadina tamna i pola onih ikonica crna.Kad odem u podesavanja da promenim pozadinu ,promenim stavim sliku,bing,vreme ili facebook i nista se ne desava.Pokusavao sam da skidam neke aplikacije za pozadine i opet nista.Kad odes u podesavanjima u opciju ekstra+informacije pise LUMIA BLAC ! mislim nije mi jasno a uradjen je update 8.1.Inace koristi L620 kupljena u Telenoru. Pomagajte izludjuje me crna boja.

    ReplyDelete
  12. Pozdrav, ako zelite sliku iza ikonica to se nalazi u postavkama gdje je akvent boja. Tu ima da se doda i fotografija. I ta spika ce biti iza live tiles. A na zakljucanom zaslonu se nalazi pod drugom stavkom. I za neke aplikacije kao facebook itd. da bi bile na zakljucanom zaslonu potrebno je otvoriti jednom aplikaciju, sacekati da ona izvrsi sve i zatvoriti je. Jeli mozete napraviti sliku zaslona i poslati ovdje u komentaru. Slika zaslona se sada na 8.1 pravi sa otkljucavanjem/zakljucavanjem tipkom + glasnoca gore.

    ReplyDelete
  13. Младен Крчмар20 April, 2014

    Uradio sam to i nista jednostavno nece,cak sam i menjao pozadinu svetlu i tamnu.Al sve je crno il belo a boja naglasavanja vazi za 2 to tri ikonice a nije kao ranije sto je bilo.

    ReplyDelete
  14. aaa pa sad mi je jasno :) ukljuceno vam je u postavkama high contrast mode. u postavkama ima sekcija koja se odnosi na "bolje citanje i koristenje" windows phone za ljude sa posebnim potrebama kao sto su ljudi sa slabijim vidom ili sluhom. tu ima "high contrast" to iskljucite i vratit ce se u normalu :)

    ReplyDelete
  15. Младен Крчмар20 April, 2014

    Ladno je to sve Sam zivo probao.Hvala druze sve najbolje pohvale

    ReplyDelete
  16. Ma nista :) uvijek volim pomoci.

    ReplyDelete

Ostavite komentar