28.3.14

Nokia Lumia 630 WP8.1 uživo na videozapisu [dodatak]

Nokia Lumia 630
Kako se bližimo prezentaciji WP8.1 nadogradnje dobijamo novije informacije, u ovom slučaju Nokia Lumia 630 uređaj sa WP8.1 preinstaliranim. Na videozapisu vidimo uređaj koji veoma dobro izgleda u mat crnoj boji i vidimo neke od novih funkcija koje će biti dostupne nakon nadogradnje, a to su:
  • Action Centar (u koji je moguće smjestiti i aplikacije poput kamere)
  • Softverske tipke u akciji
  • Kameru u WP8.1
  • Vidimo odvojene aplikacije Xbox Music i Xbox Video
  • Novu trgovinu aplikacija
Iako je sve na kineskim jeziku djeluje sve poznato i prepoznatljivo. Razvijači ce imati vjerovatno ubrzo nakon prezentacije mogućnost korištenja WP8.1, dok će obični korisnici morati sačekati neko vrijeme. Nokia Lumia 630 očekuje se da će imati cijenu od 150USD što je veoma povoljno.



[Dodatak: Pozadine u WP8.1 na videozapisu]


Dodatak na ovaj članak ide jos jedan videozapis o WP8.1 u akciji. Na ovom videozapisu vidimo pozadine Live Tiles (živih pločica). Ono sto je zanimljivo vidjeti jeste da ce fotografije za pozadine biti duguljaste da otprilike popune standardni Start zaslon svakog korisnika. Pored toga vidimo dok korisnik pomjera prstom Start zaslon slika u pozadini se pomjera uz to, ali nešto sporije. To daje veoma dobar dojam WP8.1 pozadinama. Na videozapisu još vidimo da korisnici imaju mogućnost odabira odakle da koriste pozadinsku fotografiju, osim standardne galerije spremljenih fotografija imamo pristup „standardnim“ pozadinama WP 8 sistema i svim ostalim galerijama na telefonu ili u oblacima.



Jos nešto za one koji ne bi koristili direktno fotografije u pozadini, za njih imam ideju da naprave na računaru jednobojne fotografije u bojama koje žele i to onda mogu koristiti kao boju akcenta i postaviti na pozadinu živih pločica. Vjerujem da će se pojaviti odma nakon prezentacije WP8.1 i aplikacije koje nude posebne fotografije za pozadine pločica. Šta vi mislite o ovoj novoj funkciji?! Jeli dovoljno za promjenu dizajna?

izvor: coolxap, WPC

2 komentara :

  1. Ilprincipino28 March, 2014

    Koliko cemo mi "obicni smrtnici" cekati na 8.1? Dvije sedmice, mjesec, dva mjeseca mozda vise ... ??? L920 :)))

    ReplyDelete
  2. Krajem maja, početkom juna nekada... U tom roku. I to ako telefon nije vezan za mobilnog operatera koji će pregled dodatno razvući.

    ReplyDelete

Ostavite komentar