17.3.14

Nadogradnja Lumia Black za Lumia 620 polako stize i na domace trziste

Lumia-620-main
Kako cujem od citaoca na Balkanu, Lumia Black nadogradnja stize za Nokia Lumia 620 uredaj. U pitanju su korisnici u Hrvatskoj, BiH i Srbiji. Iako na stranici gdje se provjeravaju nadogradnje pise “coming soon” sto znaci “dolazi uskoro” nadogradnja je vec na serverima i mozete je preuzeti. To ce te uraditi slijedecim koracima, u postavkama telefona ima stavka “azuriranje telefona” > zatim ima dugme “provjeri ima li azuriranja” i pojavit ce se nadogradnja za Lumia Black (Nokia). Nakon toga sve je automatski i nije uopste tesko.

Evo i dodatni link do stranice Nokijine gdje mozete provjeriti za ostale telefone da li postoji vec nadogradnja, mada je Lumia 620 zadnji model koji dobija ovu nadogradnju, ostali bi trebali svi vec imati.

Lumia Black je nadogradnja koja donosi niz poboljsanja u sistem, pored vizualnih ima i tehnickih popravki i dodataka/olaksanja koje ce korisnici rado prihvatiti. Lumia Black dosta poboljsava i rad aplikacija, primjer je Prognoza koja na uredajima sa 512MB RAM i Lumia Black nadogradnjom radi dosta bolje u pozadini nego bez.
Jeste li vi dobili vec Lumia Black? I primjeti li se razlika u koristenju?

4 komentara :

  1. Kad bi trebao da izadje update za prognoza aplikaciju da se skine ono beta. Jeste da je sitnica al uzasno iritirajuce. Inace aplikacija je super. Mali predlog da se ubaci kao favourites da mozemo imati par gradova da gledamo, sad se mora ukucavati svaki put kad hoces da vidis neko drugo mesto

    ReplyDelete
  2. Taj update za Prognozu je vec u cetvrtak bio kod Microsofta, posto je bio vikend oni ne rade subotom i nedjeljom zato traje :( vjerujem da ce biti ili veceras, ili sutra. A radim i na favoritima vec, samo imam mali problem kod favorita, za njih Live Tiles ne mogu napraviti. morali bi korisnici odabrati jedan ili od favorita ili trenutnu lokaciju da bude na Live Tile. Ali bolje i tako nego nikako :) jos uvijek radim na prevodima, sve radi kako treba par citaoca WP Novosti mi je pomoglo i preveli smo je na vise jezika, sada npr ako neko koristi hrvatski na telefonu pisat ce na hgrvatski i u Prognozi, to isto vazi i za srpski i njemacki i engleski. Jer ima ipak razlika izmedu sve tri jezika kod nas, na hrvatski se pise djelomicno oblacno dok sam ja naucio u BiH kao djelimicno oblacno i onda to djeluje smjeno ljudima u HR koji koriste Prognozu, ali uskoro ce i to biti. Beta testeri uglavnom testiraju, a testirati se mora jer ne zelim da zeznem kao accuweather i onda da se ne upali app, i eto greskom takvom je nastalo to i sto pise "beta" sve kroz brzinu neku i zelju da sto prije uradim update.

    Update koji sam pustio u cetvrtak ocekujem jos veceras, ili sutra najkasnije ali mogu to oni oduziti ako sporo pregledaju. Za ove prevode cekam jos poljski da mi prevede jedan kolega i ak ose ponudi jos neko za slovenski ili druge jezike da ugradim i to pa cu pustiti nju do kraja mjeseca nekad.

    ReplyDelete
  3. Stigao je Black i u Srbiju !

    ReplyDelete
  4. Super vijesti! :) znaci sada svi imaju?!

    ReplyDelete

Ostavite komentar