18.3.14

Nokia Lumia 530?!

Nokia Lumia 530

Evleaks opet dijeli nove informacije, nakon Nokia Lumia 630 zna nesto i o Lumia 530 koji ce po imenu sudeci biti naslijednik Nokiji Lumiji 520 koja je do sada najuspjesniji Windows Phone ikada!

Nokia Lumia 520 jeste niskobudzetni telefon Windows Phone 8 serije, ali ipak otliko dobro radi da se prodao veoma dobro kod novih korisnika koji prvi put ili isprobavaju Windows Phone 8 ili su presli sa WP7 na WP8. Iako ima slabije karakteristike i ponekada zna “sporije” raditi u nekim aplikacijama ipak ga cini veoma dobrim uredajem.

Pored performansi jos uvijek ima tu Nokijina Here Drive navigacija koja je besplatna i privlaci mnogo korisnika na WP, i skorasnjim dolaskom popularnih aplikacija kao Instagram, Vine i druge ovaj uredaj se prodaje jos bolje kod novih korisnika koji su do tada bili neodlucni. Na MWC ove godine je proglasen najboljim telefonom u klasi niskobudzetnih pametnih telefona.

Danas Evleaks vec dolazi da novim informacijama o naslijedniku koji ce nositi broj 530. Pored toga dodao je jos “Nokia Rock” mada ne znamo znacenje toga mozemo predpostaviti da je telefon dobar. Ostale specifikacije telefona cemo sigurno dobiti uskoro, kako poznajem evleaks necemo cekati dugo ni na prvu fotografiju.

izvor: evleaks

11 komentara :

  1. Eee kad vec spominjes lumiu 520 danas sam dobio audioupdatana kojem pise da dobijam equliser na telefonu medjutim toga nigdje nema.... Sta bi moglo biti u pitanju

    ReplyDelete
  2. To je u postavkama telefona, pod audio. To je ekvilajzer. On sluzi za muziku ili za videozapise, zvuk zvona nece promjeniti...

    ReplyDelete
  3. Haha ma znam za sto je, nego na update je pisaloda je lumia 520dobila equaliser a pod audio ga nema,ima samo flip to silence.....

    ReplyDelete
  4. cudno, prva stavka u Audio je equalizer i trebalo bi biti tu.

    ReplyDelete
  5. I ja imam problem sa ekvilajzer-om, naime kad udjem u podesavanja/audio cudna stvar se desi, kao da se na pola sekunde pojavi ekvilajzer i onda nestane i ostane samo opcija flip to silence. Probao sam i sa slusalicama i bez, znam da zvuci apsurdno ali je tako :)

    ReplyDelete
  6. veoma neobicno, ako Lumia 520 nema "zabranu" koristenja toga onda je vjerovatno greska. Raspitat cu se malo do cega je...

    ReplyDelete
  7. Video sam da se dosta ljudi zali u komentarima aplikacije da imaju isti problem... Nadam se da ce nokia ovo da resi uskoro, ako je do njih. Hvala na brzom odgovoru i pomci :)

    ReplyDelete
  8. Evo ja sam pitao kolege koje znaju vise i raspituju se. Sutra cemo znati vise :)

    ReplyDelete
  9. Ima li kakvih novosti za ekvilajzer? :)

    ReplyDelete
  10. nazalost nisam dobio ni jedan odgovor, ali sam citao teme o tome da se pojavilo isto kao i vama...

    ReplyDelete
  11. Ok, hvala u svakom slucaju :) Nadam se da ce to popraviti u predstojecem update-u...

    ReplyDelete

Ostavite komentar