7.3.14

Music Drop – prebacivanje muzike na WP8 bezicno

Music Drop Setup
Music Drop je jednostavna, prakticna i lijepa aplikacija za bezicno prebacivanje muzike na vas Windows Phone 8. Jedina predpostavka jeste da ste sa telefonom spojeni na isti Wifi kao i vas racunar odakle ce te i prebacivati muziku, kod vecine korisnika to i jeste slucaj.

Music Drop napravi mali server na Windows Phone koji moze da prima preko vlastite IP adrese mp3 podatke sa racunara. Sve je jednostavno napravljeno, prilikom otvaranja aplikacija dobit cete IP adresu koju utipkate u bilo koji Internet pretrazivac. Nakon toga vam se otvori zaslon gdje imate ovu veliku kap u koju povucete mp3 podatke, vazno je napomenuti da to ne mogu biti mape, moraju biti “goli” fajlovi. Sa mapama izbaci gresku da ne porepoznaje tip podataka. Vjerovatno ce kasnije razvijac dodati i tu mogucnost.

Music Drop

Nakon sto prevucete mp3 podatke u internet pretrazivac pocinje i upload, to je sva magija. Nakon upload-a mozete pritisniti i play na internet pretrazivacu, a na telefonu ce poceti pjesma da se reproducira. Ponovnim klikom na play je mozete stopirati.

Naravno postoji mana da aplikacija prima samo mp3 fajlove, tako nece prebaciti slike koje imate uz albume. Sve u svemu dobra aplikacija i radi svoj zadatak.

Music Drop
od: Codeceptive Studios
Verzija: 1.0.2.6
Cijena: Besplatno

1 komentara :

  1. Ja na Samsungu kotistim Samsung link koji savrseno radi sa svim fajlovima ,muzika,slike,video,word itd.
    Dosada nisam primetio nekih problema ili ogranicenja u velicini fajlova

    ReplyDelete

Ostavite komentar