7.3.14

Nove fotografije od Nokia Lumia 630 WP8.1 uredaja

BiFH14yCMAAwSvm

Evleaks nam se danas javlja sa jednom novom fotografijom Nokia Lumia 630 uredaja koji treba da bude prezentiran tek nakon WP8.1 u aprilu. Ono sto je zanimljivo na fotografiji jeste da Lumia 620 nece imati dugme za fotografiranje sto je bio uslov za proizvodace Windows Phone 8 telefona. Poznato je vec od ranije da nece imati prednje hardverske tipke, a sada znamo i da je ovo prvi model koji nece imati hardversku tipku za fotografiranje.

Ovaj nedostatak naravno smanjuje cijenu proizvodnje za Nokiju, sto ce rezultirati u nizim prodajnim cijenama. I sto dalje vodi boljom prodajom, ako slijedimo logiku da se najjeftiniji modeli prodaju najbolje.

izvor: evleaks

2 komentara :

  1. Ne svidja mi se sto nece imati tipku za slikanje,to je bas odvajalo Windows Phone od drugih sistema,sta ih kosta ta dodatna tipka.Ostalo je ok,ali to ne treba da izbace,to je kao zastitni znak.Isto u James Bondu kada su izbacili kako se zoved Bond,James Bond :)

    ReplyDelete
  2. To ipak spusta cijenu ukupnu proizvodnje, jedan dio kao tipka koja ima dva stepena osjetljivosti ona kosta. plus prednje tipke, to ce smanjiti moda 10-20$ proizvodnju, a u prodaji ce to biti dosta razlike ako je cijena od 10-50$ niza.

    ReplyDelete

Ostavite komentar