22.3.14

Nove nadogradnje aplikacija “info zaslon”, Instagram beta, Facebook…

Instagram Setup
Danas jedan clanak za vise nadogoradnji istovremeno. Prvo na redu je Instagram beta, danas dobija jos jednu nadogradnju koja izgleda popravlja greske u aplikaciji, prosla nadogradnja je rijesila problem sa lockscreen-om, dok za ovu ne znamo tacno sta je u pitanju. Mene licno zanima velicina aplikacije od 19 MB, sta moze aplikacija kao Instagram zauzimati 19 MB?
Nokia Storyteller setup
Slijedeca na redu je Nokia Storyteller aplikacija. Veoma popularna i korisna aplikacija koja moze posluziti i kao zamjena za standardnu galeriju fotografija na Windows Phone uredajima (Nokia). U zadnje vrijeme sam primjetio mali bug sa Live Tile u ovoj aplikaciji i primjetio sam da slike prikazuje koji nisu u favoritima na Live Tile, moguce da su to ispravili ovom nadogradnjom.
extras & info
Glance screen (Info zaslon na nas) dobija danas takode nadogradnju, koja ne donosi direktno nove funkcije ali je zanimljivo da u opisu aplikacije pise “Novo u ovoj verziji - podrska za Windows Phone 8.1”. Ostalo je jos samo malo do WP8.1 prezentacije, a Nokia izgleda unaprijed sprema nesto novo i za Glance screen.
facebook setup
Facebook oficijelna aplikacija je danas opet na redu sa novom nadogradnjom, u novoj verziji donose novi notifikacijski zvuk koji nije “upadljiv” kao standardni. Sada obje Facebook aplikacije (standardna i beta) imaju novi zvuk koji je slican onom zvuku u Facebook Messengeru. Pored toga korisnici kazu da aplikacija stabilnije radi, ali ipak ima dosta gresaka jos. Facebook aplikacija nazalost opet ima veoma lose ocijene na trgovini, na njemackoj trgovini imaju 3 od 5 zvijezdica.

Mozda je i zasluzeno, ali ipak koliko se trude oko nje mislim da neki ljudi i pretjeruju. Korisnici u par navrata sam pogledao postaju “osobni” u ocijenama Facebook aplikacije i to svakako nece pomoci razvijacima. Razvijacima pomaze komentar kao “hej dobijam tu i tu gresku prilikom tog i tog postupka…”.

Facebook
od: Microsoft Corp.
Verzija: 5.2.4.0
Cijena: Besplatno

6 komentara :

  1. Druze Dino mozes da objasnis sta je aplikacija Nokia Pocet Magnifier? :) Svaka cast na updatima,jedino si izostavio audio :)

    ReplyDelete
  2. Zna li se kada ce facebook mesenger za wp7?

    ReplyDelete
  3. Nazalost nije poznato, i licno ne vjerujem da ce Facebook je napraviti jer su previse zauzeti sa Android i iOS verzijama da ce i ova Facebook Messenger za WP8 neko vrijeme ovakva biti kakva je sada. Ali cuda se uvijek desavaju.

    ReplyDelete
  4. To je aplikacija koju je Nokia napravila sa kompanijom za korisnike koji imaju slabiji vid. Ona uvecava samo slova koja zelite procitati negdje...

    ReplyDelete
  5. Ee Dino jesi ikad saznao u cemu je problem pa se equalizer ne pojavljuje na lumia 520 posle zadnje nadogradnje na kojoj je pisalo da bas dolazi equalizer u audio... Meni se desava da kad udjem u audio ko na sec se pojavi equaliser i onda nestane i ostane samo ono flip to silence...

    ReplyDelete
  6. Raspitivao sam se malo, medutim nisam dobio nikakav odgovor. nazalost...

    ReplyDelete

Ostavite komentar