15.3.14

Razvijaci od sada mogu otkljucati 30 telefona

Biu6V6nCMAAC3nT

Microsoft kako se blizi prezentacija WP8.1 sve vise radi za razvijace, u zadnjih par mjeseci smo vidjeli dosta poboljsanja na Dev Centru koja su ubrzala rad i certifikaciju aplikacija. Aplikacije se nerijetko nalaze samo par sati u certifikaciji i odma su online, za razliku od prethodno 5-7 dana. Danas je Daniel Gary jedan razvijac objavio na svom twitter profilu da je primjetio jos jendu malu razliku, naime razvijaci imaju pravo da otkljucaju jedan broj telefona za testiranje i da mogu isprobati svoje aplikacije na njima. Do sada je vazilo pravilo da svaki razvijac moze imati do 3 telefona otkljucana, sada je taj limit popeo se na 30. Mada licno ne znam zasto ovoliko ali moguce da je povezano sa kompanijama koje zele jedan racun ali vise otkljucanih telefona.

trgovina

Uz ovu promjenu danas je oficijelno da u trgovini uz svaku aplikaciju pise da je kompatabilna sa WP8.1. Lijevo dole na slici vidite “preduvjeti” i jasno pise da je Prognoza aplikacija spremna za WP8.1, kao i svaka druga u trgovini. Pored toga vidim malu promjenu da iznad “instaliraj” pisu uvjeti koristenja i ostali uvjeti koji do sada nisu bili prisutni tu.

U svakom slucaju lijepo je vidjeti da Microsoft napreduje dosta unaprijed. Razvijaci su pokretaci svakog operativnog sistema, u Microsoft bi trebao jos malo vise raditi zajedno sa razvijacima.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar