27.3.14

Novosti o WP8.1 trgovini

windows-8-store

Windows Phone 8 trgovina se u zadnje vrijeme nije bas puno mijenjala vizuelno. Korisnici takode nisu primjetili nove promjene u pozadini koje su donijele novi algoritam sortiranja aplikacija i druge stinije promjene. Pokusajte primjera radi traziti Facebook aplikaciju, oficijelna aplikacija se javlja sada prva uprkos veoma losim ocijenama, a one “kopije” su nize rangirane.

Danas WP Central pise o novoj WP8.1 trgovini koja ce stupiti na snagu nakon nadogradnje na WP8.1, u novoj trgovini vizuelno se sada dosta mijenja. Za sada trgovina izgleda ovako kao na slici ispod.

WP_store_old

To je kako svi trenutno vidimo. Kao naslici ispod ce biti u WP8.1. WP Central su provjerili i tacnost fotografija i uvjerili su se da su autenticne.

WPC_Store_81_example

Prvo kada otvorite pojavit ce se “overview” kao pregled aplikacije gdje ce malo drugacije biti izlistane informacije i opis aplikacije, sve u smislu sto boljeg informisanja korisnika o aplikaciji. Drugo vidimo ocijenjivanje koje sam spomenuo u proslom clanku, a to je da ce korisnici isto kao u Windows 8 moci glasati na ocijenama drugih korisnika jesu li im pomogle u pronalazenju informacija/pomoci ili ne. Tako ce se besmislene ocijene naci na dnu i mozda cak eliminisati sa dovoljnjim brojem losih ocijena.

Pored toga cemo imati uvid u prosjecne ocijene aplikacija, i ukupan broj ocijena, po tome ce neki korisnici vidjeti i moci se ravnjati ako su neodlucni.

WP81_Store

Slijedeca vazna promjena jesu fotografije aplikacije, sada su direktno ispod opisa same aplikacije i ne zahtjevaju vise novi pivot zaslon za sebe. Nadam se samo da ce omoguciti i videozapise u aplikacijama, kao sto je prisutno na Android trgovini. Pored tih funkcija dodali su novi meni ispod “isprobaj”, “kupi” “skini”. U tom meniju ce biti smjestene stvari kao vracanje na pocetnu stranu trgovine, dijeljenje aplikacije, “moje aplikacije” sto su vjerovatno nesto kao omiljene aplikacije, postavke i downloadi koji su u toku. U svakom slucaju Windows Phone 8.1 trgovina je unaprijedena po zeljama svih (korisnika i razvijaca).

izvor fotografija i clanka: WP Central

2 komentara :

  1. Verujem da ce ovako doci do izrazaja kvalitetnije aplikacije koje mozda nisu popularne a pojedinim ljudima veoma znacajne,veoma interesantno je cinjenica da ce mo imati poseban kutak "moje aplikacije" za koji licno smatram da je veoma bitan.

    ReplyDelete
  2. Da, to je bio cilj unapredenja u zadnje vrijeme. ja sam primjetio taj novi algoritam nedavno kada sam trazio samo "facebook" sve one druge aplikacije od trecih razvijaca nisu bile na prvi pogled tu...

    ReplyDelete

Ostavite komentar