14.3.14

Nokia Refocus aplikacija ima nadogradnju

NokiaRefocus
Nokia refocus je jedna ambiciozna aplikacija koja ima za cilj da “slikate trenutacno a fokusirate poslije”. Te ambicije su za sada jos malo visoke jer aplikacija jos ima svoje problemcice koje je imala i od samog pocetka. Ova zadnja nadogradnja kazu da je popravila nacin kako se fotografije prave i trebaju biti bolje, ali postoje jos uvijek isti problemi, a jedan od njih je ako nemate jedan objekat dovoljno blizu telefona vaseg onda aplikacija nece moci da zabiljezi vise stvari na kojima mozete fokusirati poslije.

56f3d021-5c55-4399-94c1-24ed6774e33a

Po meni aplikacija izgubi smisao ako prvi objekat ne smije biti dalje od 10cm. Jer ako uzmemo za primjer slikanje portreta i zelite kasnije izostriti samo pozadinu, a zamutiti naprijed aplikacija to nece moci uraditi jer ste daleko. Dobra je aplikacija ali ima jos posla na njoj da bi bila svakodnevno korisna.
Nokia Refocus aplikacijaNokia Refocus
od: Nokia inc.
Verzija: 1.1.3.1
Cijena: Besplatno

2 komentara :

  1. Ilprincipino14 March, 2014

    Koristim app vec neko vrijeme i upravo je onako kako si opisao da bi radila mora neki objekat biti na nekih 10 eventualno 15cm. Ali nesto i pozitivno par fotografija je zaista dobro ispalo sa ovom app, isticanje boja i intenzitet zamucenosti zaista dobro rade na ovoj app. Sve u svemu nije losa.

    ReplyDelete
  2. Da dobra je ona, lijepo i zamisljena, nekad ce i biti ono sto oni ocekuju od nje. Ali nekim korisnicima sada ona nema nekog misla iako je dobra aplikacija. Radi svoj zadatak veoma dobro.

    ReplyDelete

Ostavite komentar