1.4.14

BUILD konferencija - odbrojavanje

BUILD
Još manje od jedan dan je ostalo do prezentacije WP8.1 i BUILD konferencije za razvijaće. Konferencija počinje sutra u 17:30 po našem vremenu i trajat će otprilike 3 sata. Cijela BUILD konferencija će trajati do 4. aprila. Na BUILD konferenciji u San Francisku se očekuje prezentacija WP8.1 nadogradnje za Windows Phone 8 uređaje koju svi očekujemo već neko vrijeme. Sutra ču pokušati direktne linkove objaviti za prenos da možete direktno sa WP Novosti pratiti svu prezentaciju.

Evo i mali countdown do prezentacije za one koji žele precizno znati koliko je još ostalo. Sutra od 17:30h nije samo Windows Phone na spisku, ima novosti i oko Xbox One, Microsoft Azure platforme, Surface, OneDrive, Live servisi itd. Nakon prezentacije Microsoft-ove stiže i prezentacija iz Nokije koja će vjerovatno prezentirati svoje nove uređaje kao Lumia 630 i 930. Prošle godine na BUILD konferenciji su bili neki od naših domaćih razvijaća koji su dobili bogate nagrade za učestvovanje. Ove godine se priča da će razvijaći dobiti Lumia 930 uređaje sto je veoma moguće.
To i mnogo više oko BUILD sutra detaljnije na WP Novosti.


17 komentara :

  1. Pozz:)
    da li se ocekuje da ce verzija 8.1 biti brza na svim Wp uredajima tojest da li ce trositi manje memorije

    ReplyDelete
  2. Bit ce na svakom uredaju vjerovatno kao sto je i sada. Ne ocekuje se da bude ni brza ni sporija.

    ReplyDelete
  3. McMatkovic02 April, 2014

    Mislio si na L 630? :)

    ReplyDelete
  4. McMatkovic02 April, 2014

    Pitanje,nevezano za tekst. Kada ce i da li ce uopste Viber izbaciti nadogradnju sa kojom ce meni zvoniti telefon na poziv iako nisam u app? Stvarno je glupo,neko me zove a ja vidim propusten poziv tek kad udjem u app. Tnx.

    ReplyDelete
  5. oops, da :D a sto se tice Viber-a on je stvarno lose napravljen. prvo steka dok se dopisujes a pozive ne znaju da naprave da ih primas dok je ugasena app. Skype to moze bez problema.

    ReplyDelete
  6. Pogotovo u zadnje vrijeme s aplikacio nije nesto ok,jednostavno ne samo da steka nego kada udzem uda napisem poruku pola displeja postane bijelo a onda cekas sekundu dvije dok uopste mozes da pocnes pisati poruku.A nadam se da ce napokon u nadogradnji ubaciti mogucnost slanja animiranih poruka kao na androidu

    ReplyDelete
  7. Da, Viber za toliko veliku kompaniju ovom aplikacijom je bas promasio. Ja sam mislio oni su malo ozbiljniji sa Windows Phone ali izgleda da se nisu pozabavili uopste sa aplikacijom. I u mene isto tako ako pises s nekim i zelis nekom drugom napisati poruku traje 3-5 sekundi da izades na prvi zaslon pa opet do 10 sekundi da otvoris konverzaciju neku. A ako pogledamo u telefon ima 1GB RAM i dual core procesor na 1.5GHZ to ne smije se uopste desavati sa aplikacijama. Pa Windows 98 ili Windows XP su radili na manjim performansima, a Viber aplikacija ne moze?!

    ReplyDelete
  8. Treba mi pomoc,kako da dozvolim telefonu da na internet ulazi iskljucivo preko WI-fija?(Muslim da be ulazi preko mreze),imam nokiju lumiju 925(windows black)

    ReplyDelete
  9. Pozdrav,

    Windows Phone kada je spojen na Wifi on ne trosi mreznu konekciju. Tek kada nema wifi u blizini on pocne koristiti mrezu. Ako ne zelite uopste mreznu konekciju ugasite u postavkama pod mrezom data connection.

    ReplyDelete
  10. Hvala puno :-)

    ReplyDelete
  11. Imal l kakvih novisti za wp 8.1 da li je istina da dolazi tek 10. Aprila?

    ReplyDelete
  12. Vrlo je moguce da ce biti tek 10. aprila. a ima jos 3 sata do prezentacije tako da cemo sacekati da znamo 100%

    ReplyDelete
  13. jel ce biti live coverage na sajtu ovde? :)

    ReplyDelete
  14. Nadam se da se mogu nekako ukljuciti u direktan prijenos. ali ako bude tesko ili nemoguce postavit cu link do oficijelne stranice...

    ReplyDelete
  15. Uglavnom ako ne uspijem da objavim direktan prijenos onda ce biti pod ovim linkom http://channel9.msdn.com/?wt.mc_id=build_hp to je onaj link koji sam vec objavio u tekstu iznad...

    ReplyDelete
  16. Hvala Dino puno, posluzi ce skroz. :) mislim mozes ti sam da naprabus ali bi morao da se verovatno cimas da sa nekog sajta kao,sto je wpcentral preuzimas slike i kacis live.. :)

    ReplyDelete
  17. Da, ali ima i drugi nacin da se prikacim uz direktan prijenos na channel9 koji ce to objavljivati... To cu pokusati jos, sve zavisi od njih jeli dopustaju ili ne...

    ReplyDelete

Ostavite komentar