7.4.14

Joe Belfiore potvrdio skoriji WP8.1 update za razvijače

image23

Joe Belfiore, korporativni potpredsjednik i voditelj Windows Phone divizije jučer je na svom Twitter profilu izjavio još jednom da datum za izlazak WP8.1 nadogradnje razvijačima stoji za „prvu polovinu aprila“, to je datum o kojem smo i ranije pisali, ali sada vidimo da se ništa nije pomjerilo na tom planu. Po toj izjavi prva polovina aprila znaći do 15.04.

WP8.1 po glasinama od ranije je trebao biti odma nakon BUILD konferencije, ali izgleda da su morali još srediti neke dijelove i sitne greške. WP8.1 tako se čini da nećemo dobiti „preview“ ili neku beta verziju nego ćemo dobiti pravu i finalnu verziju da „testiramo“. Kada stigne vrijeme da prvi uređaji (razvijača) dobiju WP8.1 napisat ćemo članak kako i vi možete postati besplatno razvijač, a možda neko od vas i postane poslije toga pravi razvijač koji će donijeti nove aplikacije na Windows Phone trgovinu.

izvor: Twitter

4 komentara :

  1. Alen Hođić07 April, 2014

    ko sad dobija tu nadogradnju ko su ti razvijaci, windows komplikuje stalno nesto, sad kao mi normalni korsnici trebamo cekat do ljeta

    ReplyDelete
  2. Niko ne komplikuje :) za obicne korisnike stoji datum "ljeto" od samog pocetka, niko nije spomenuo da ce obicni korisnici dobiti sada. To mnogi korisnici nisu razumili jer su shvatili BUILD konferenciju kao prezentaciju gotovog proizvoda za mase a to BUILD nije. BUIL je konferencija za razvijace - programere.

    Razvijaci su programeri aplikacija, oni imaju mogucnost preko preview for developers (pregled za razvijace) programa dobiju nadogradnje operativnog sistema ranije nego ostali korisnici da bi svoje aplikacije uskladili sa novim funkcijama. Tako da obicni korisnici kada dobiju nadogradnju imaju odma izbor aplikacija sa najnovijim funkcijama, a ne da cekaju na njih.

    ReplyDelete
  3. Alen Hođić07 April, 2014

    to je isti program preko kojeg se izvrsi nadogradnja gdr 3, il ce za 8.1 izbacit novi preview

    ReplyDelete
  4. GRD3 se moze dobiti na ovaj nacin a i standardno bez ovog preview ali mislim da na to mislis. I da, tako ce stici i 8.1. Samo ostavi u Preview ofr Develoeprs aplikaciji onu zakacku zakacenu. i kada dode vrijeme nadogradnje objavit cu clanak ovdje jos jedan i onda samo odes u postavke i izvrsis update kao i svaki drugi do sad.

    ReplyDelete

Ostavite komentar