2.4.14

Nokia Lumia 630 i 635

Lumia_630_3G-stack

Nokia za danas jos nije završila svoj posao, ostaju jos dva modela a to su Nokia Lumia 630 i 635. Nokia Lumia 630 će izaći u dvije varijante jedna koja radi samo na jednom sim kartici i druga varijanta koja ima dvije sim kartice. Razlika u cijeni će biti samo 10$. dok ce Lumia 635 imati 1 sim i LTE.

Ovako izgledaju specifikacije ovih uređaja:

  • WP8.1
  • 4.5“ FWVGA Clear Black zaslon Gorrila Glass 3
  • 1830mAH baterija
  • Četvero jezgreni Snapdragon procesor Snapdragon 400 na 1.2 GHz
  • 5mpx prednja kamera
  • 512MB RAM
  • 8GB Interne memorije proširive sa microSD karticama do 128GB
  • HSPA+ (Lumia 630), LTE (Lumia 635)

Pored ovih specifikacija evo i cijene, Lumia 630 sa jednim sim 159$, Lumia 630 sa dual sim 169$ i Lumia 635 189$. Također vidimo na slikama da će uređaji doći u raznim bojama kao crna, bijelu, žuta, narandžasta i zelena.

Lumia_630-3G-duo-facing-in-line

Stephen Elop je rekao jos uz ovaj uređaj da pokušamo svi pronaći bolji telefon da bolje radi, sa boljim aplikacijama i specifikacijama za manje novca na Android operativnom sistemu. I zaista, nešto slično nema.

8 komentara :

  1. Sve predstavljeno, al tek za neki mesec dobijamo. Mnogo to kilavo ide. Prodje godinu dana, milion najava, a realno malo se promenilo za korisnike. Amber, Black, nista. Ovo sad je velika promena ali mi opet nemamo nista. Bice, uskoro, ocekuje se, maj, jun....

    ReplyDelete
  2. Pogresan je to pristup situaciji. BUILD tj. ovo danas sto je bilo je konferencija za razcijace, pozvani su ljudi koji ce praviti aplikacije sa novim mogucnostima koje pruza sistem. Ovo nije bilo zcanicno predstavljanje dodatka operativnog sistema. To korisnici moraju da razgranice. Korisnici dobijaju u junu i tako je odprilike najavljeno i oficijelno. A to sto stranice kao i mi pisemo o ovome je druga stvar, ali ja ipak svaki put napisem da je za razvijace. Za obicne korisnike BUILD i nije toliko zanimljiv jer ima dosta stvari koje ih uopste ne zanimaju. I ovdje je pogresno reci da nesto "kasni" ili da je "jedva nesto" jer ono ide svojim tokom za razvijace. Za obicne korisnike koji ne prate uopste ove vijesti ti nista i ne znaci.

    ReplyDelete
  3. A ne slazem se oko Amber i Lumia Black tj gdr2 i gdr3 obje su donijele dosta stvari, i bas stvari koje korisnici ne vide i ne mogu direktno "opipati". Najbolji primjer zvono notifikacija aplikacija, razvijaci to mogu ugraditi od gdr3 kao ja u wp novosti sto sam, a korisnici nemaju direktno od toga nista ako razvijac ne ugradi. Sve nadogradnje donose nesto, i ne treba se podcijenjivati ni jedna do sada iako "opticki" nije donijela promjenu.

    ReplyDelete
  4. Ne znam odakle vade ove cijene, kada u praksi bude uvijek nesto drugo, ili u eurim i cak veca cifra!?

    ReplyDelete
  5. To su cijene bez poreza. A kod nas dode jos cijena sto zele da zarade prodavaci. znaci odprilike ce ova Lumia 630 kostati blizu 250-300€ u BiH. minimalno.

    ReplyDelete
  6. Svi sa 4.5" i iznad dobijaju novi start zaslon. a ovo na slikama su samo reklame, taj novi start zaslon se moze ukljuciti i iskljuciti, ovdje je vjerovatno iskljucen.

    ReplyDelete
  7. Xaxa, evo ga, poceli sa najavama za 8.2 i 9. Najavljuje se za 6 meseci, a mi ni 8.1 nismo videli. Bice za oko 3 meseca...

    ReplyDelete
  8. Mah to je meni laz iako velike stranice pisu o tome. Isto tako moze neko od nas reci hej ja sam dio microsoft ekipe i slagati. A osim toga laz je jer nema tog covjeka koji je umjesan u Bing i Windows Phone i Windows istovremeno. Oni su toliko podjeljeni da samo jedan sef moze to sve znati, a ne obicni radnici, tako da je cista laz da on ima informacije o svemu. A kamo li 8.2 koji se nigdje ne pojavljuje kao verzijski broj. Gdje ima dokaz na netu o WP os version 8.2.0000 nema ga :)

    ReplyDelete

Ostavite komentar