25.4.14

Nadogradnja za WP8.1 Music i OneDrive aplikacije

Music App Setup

Danas stiže prva nadogradnja koja je najavljena u nizu nadogradnji WP8.1 aplikacija da isprave funkcionalnost i greške na WP8.1. Radi se o Xbox Music koja se sada zove samo „Music“. Još možda nije dostupna u svim regijama svijeta ali će biti uskoro. Log promjena u aplikaciji ne donosi nikakve novosti ali piše da ispravljaju sa ovom nadogradnjom greške i poboljšavaju uopšteno stabilnost rada aplikacije. Vjerovatno se nadogradnja odnosi i na integraciju sa Cortanom samom. Svi sa WP8.1 je mogu skinuti sa linkom ispod.

OneDrive Setup

OneDrive danas opet ima nadogradnju koja treba da ispravi greške koje su nastale. Jedna greška za koju se ljudi žalili jeste da su se mape pojavljivale dvostruko i vjerovatno ova nadogradnja rješava taj problem.
Uzmite u obzir svi koji koristite WP8.1 da je to ipak preview (pregled), a ne oficijelna verzija. Niz ovakvih ispravki aplikacija kao što smo vidjeli sa kalendarom i „igrama“ sada vidimo i sa Music aplikacijom. Microsoft dokazuje sa ovim da za poboljšavanje osnovnih funkcija i dodavanje novih funkcija u sistem nije potrebna nadogradnja samog sistema.

12 komentara :

  1. Do sada update aplikacija je dolazio posle 16h na WP8.0,sada na WP8.1 dolazi posle 21h,tako da mi sinoc stiglo obavestenje za ove dve aplikacije kao i za Asphalt 8,Vieather.

    ReplyDelete
  2. I meni se izgleda pomjerilo, prije isto tako oko 16h, a sada poslije ponoci stize. nadam se da ce vratiti nazad na 16h jer je to nekako logicno da poslijepodne vidimo i trosimo bateriju a ne u po noci da mi isprazni i ujutru se probudim bez baterije :)

    ReplyDelete
  3. Bojan Shojke Mihajlović27 April, 2014

    Pozdrav Dino,hteo sam te pitati da li mozda znas da li se nekako mogu odjaviti sa onedrive-a ili ha reinstalirati? Pitam jer sam primetio jedan bug.Naime neko je delio 10 foldera sa mnom u folderu "shared with me" 10 slika razgolicenih devojaka (: E sad,niti znam ko je niti znam kako ali pobrisao sam ih sve ali zadnja slika ostane kao tumbinal u folderu iako je obrisana i da budem iskren nervira me to:) Nzm da li je to zbog preview 8.1 ili neceg drugog i da odradio sam ovaj zadnji update za onedrive. Sorry zbog spama.

    ReplyDelete
  4. Pozdrav, taj thumbnail ce se sam skloniti ako otvorite taj folder i sacekate da on ucita sve. sada kad se vratite nazad gdje je thumbnail trebalo bi da promjeni sliku na neku drugu iz tog foldera. Ako ni to ne pomaze onda ima u IE da se izbrise cache memorija, zvuci cudno ali ta memorija je povezana sa ovim thumbnail-ima, ako nju izbrises i osim toga ima u memoriji telefona "temporerna memorija" koja se nalazi u opstavkama pod memorijom ima stavka za aplikacije, muziku, dokumente i tu je i temporerna memorija. brisanjem nje i gasenjem telefona i paljenjem bi trebala nestati ta slika.

    ReplyDelete
  5. Nevezano za ovu temu, imam dobru vest. Izgleda da su Microsoft I Nokia potpisali ugovor na deset godina,da Microsoft koristi ime Nokia na telefonima

    ReplyDelete
  6. Neoplantius27 April, 2014

    Preko noći mi telefon mahom na punjaču, pa mi ovo dođe logičnije.

    ReplyDelete
  7. Bojan Shojke Mihajlović27 April, 2014

    Brisanje temporerne memorije je odradilo stvar.Hvala Dino :)

    ReplyDelete
  8. Ima li ko ideju kako koristiti radio (i da li je uopste moguce :) ) na samsung ativ s 8.1?

    ReplyDelete
  9. Na WP8.1 se instalira sama nova aplikacija UKW Radio na spisku aplikacija mora biti. Ona sluzi za radio.

    ReplyDelete
  10. To na mom spisku nema. Ima u Music opcija radio ali pise kao samo za pretplacene i ulogovane. Gde i sta,pojma nemam.

    ReplyDelete
  11. To u xbox music je internet radio, zbunjuje taj naziv ali to nije "obicni" radio kako korisnici misle. Za njega treba i Xbox Music Pass koji kosta 3.99€ mjesecno. A mora biti aplikacije UKW Radio ili barem nekako drugacije da se zove. Mi svi imamo isti Preview for developers i on je svima instalirao tu aplikaciju, nema razlike medu telefonima.

    ReplyDelete
  12. Jednostavno nema... Nista sto asocira na radio a kamoli ukw radio.

    ReplyDelete

Ostavite komentar