8.4.14

Prognoza ima novu nadogradnju

Prognoza Setup 2
Od danas Prognoza aplikacija ima novu nadogradnju o kojoj sam pisao i ranije. Najveća novost u ovoj aplikaciji su novi jezici (hrvatski, srpski, njemački, engleski i poljski) i ovom prilikom još jednom želim da se zahvalim svima na prevodu! Prevod su uradili Željko Majstorović, Ivan Vrban, Željko Janković i Marcin Zawadzki.

Pored jezika Prognoza je sa 35 trgovina „skočila“ na internacionalno tržište na preko 130 zemalja svijeta! Do sada to nije bilo moguće radi nedostatka jezika.

Ostale promjene u aplikaciji su:
  • Nova metoda traženja gradova
  • Novi izgled liste prognoza sa narednim satima i danima
  • Live Tile sada podržava i alternativne ikone, tako ako odaberete u aplikaciji alternativne ikone one će se pojaviti na Live Tile i na Lock Screen.
  • Način lociranja u aplikaciji je dosta promijenjen i skraćen na minimum (naravno možete Prognoza aplikaciju koristiti i bez lokacijskih usluga i samu kucati grad za koji želite prognozu)
Još uvijek moram napomenuti da postoji limit sa uređajima kao što su Lumia 520 i HTC 8s, kod njih nije bilo do sada i neće biti pozadina Live Tile-a (vidljiva će biti samo prednja strana sa trenutnom prognozom), i Lock Screen se neće sam ažurirati! To je jednostavno limit vaših telefona i ne postoji način da to promijenim ili osposobim i vama sve funkcije kao uređajima sa 1GB RAM kao Lumia 920 i boljima.

Uskoro slijedi još jedan update na ovaj koji će još malo poboljšati rad traženja gradova, plus ispraviti neke greške koje su nastale u zadnje vrijeme. Dodatno će u slijedećoj verziji stići obavijesti o promjeni vremenskih prilika, to je isto par korisnika tražilo. I želim reći još da ja pokušavam sve moguće, a dobre funkcije uvesti u Prognoza aplikaciju ali pod uslovom da one imaju smisla i drugo da se to može izvesti na Windows Phone.

Dodatno se nemojte sada čuditi ako je Prognoza odjednom na engleskom ili njemačkom jeziku, jednostavno morate prebaciti jezik telefona na hrvatski ili srpski da bi dobili naše jezike.

7 komentara :

  1. Dino ovo sa jezicima mi se uopste ne dopada. Treba da se omoguci da u samoj aplikaciji menjamo jezike. Do sad mi se svidjalo telefon mi na engleskom a aplikacija na nasem. Ovako cu morati da koristim aplikaciju na engleskom.

    ReplyDelete
  2. To znam. Ali za sada moram ovako da ugradim za korisnike koji su sirom svijeta. Napravit cu ja uskoro i nacin da se jezik moze nekako promijeniti u aplikaciji na zeljeni jezik. Ali ovako je kako zahtjevaju da bude, jer planiram da imam internacionalne korisnike sirom svijeta a svako bi trebao koristiti svoj jezik na telefonu. Ja tu nazalost ne mogu gledati "samo" na nase korisnike koji koriste druge jezike, sorry. za sada postoji opcija da promjenis na nas jezik ili da sacekas dok ugradim i mijenjanje uskoro.

    ReplyDelete
  3. Aplikacija je odlicna, samo naprijed, zelim svu srecu na svjetskom trzistu Ne znam da li je moguce napraviti "pokretni ekran", kao na htc one, super bi izgledalo. Ali i ovako je sasvim dobra i funkcionalna.

    ReplyDelete
  4. Vjerovatno da mogu, samo moram naci pokretne slike koje su "slobodne" za koristenje. Kao ove od sada, par njih imaju autorska prava ali sam pitao autore i imam odobrenje. a za pokretne ne znam ni gdje bi mogao potraziti ih. A dobra je to ideja. I hvala na lijepim zeljama.

    ReplyDelete
  5. eto da pohvalim apk super je i radi odlicno...al zanima me makar nije vezano za to je wp totalno odustao od wp 7.8 oko nadogradnji...malo sam istrazivao al nista nisam naso pa da pitam tebe...

    ReplyDelete
  6. WP7.8 je nazalost vec izgubio svu podrsku sto se tice oficijelnih nadogradnji. Nadali smo se svi da ce stici poslije 7.8 jos nesto da donese nove funkcije ili poboljsanja ali nije se desilo. Jedan razlog jeste sto su se fokusirali potpuno na WP8, na razvijanje tog sistema i ujedidenje njega sa Windows 8.

    drugi razlog je sto je WP7 pokrenut 2010. godine, a daas nje 2014. Ove godine ce biti 4 godine postojanja tog sistema, i podrska nakon toliko godina je skoro pa nemoguca ako zele da napreduju. Oni i da zele dati podrsku WP7 veoma je tesko izvesti to sve radi razlicitosti u samom sistemu izmedu WP7 i WP8. Npr ako uvedu nesto za WP8, korisnici logicno misle, da je i za WP7 moguce ili barem nekako izvodivo, ali nazalost nije tako. Druga stvar je sto u svijetu ima vec dosta vise WP8 korisnika nego WP7. To je razlog zasto sma i ja obustavio rad na WP Novosti za WP7. od preko 7.000 korisnika samo "mali" dio ima WP7, taj dio je ispod 10 % u zadnje vrijeme.

    ReplyDelete
  7. aha eto sada mi je sve jasnije...tnx

    ReplyDelete

Ostavite komentar