17.4.14

Nokia obustavlja prodaju Lumia 2520 u EU do daljnjeg

Nokia-Lumia-2520

Nokia obustavlja prodaju Lumia 2520 tableta u UK, Austriji, Danskoj, Finskoj, Njemačkoj, Rusiji i Švicarskoj do daljnjeg radi greške u punjaču. Naime oko 30.000 korisnika je pogođeno s ovim ali Nokia je pronašla grešku koja može dovesti do strujnog udara radi tog punjača. Kako navode u saopštenju radi se o plastičnom dijelu punjača koji ide u utičnicu i koji je „labav i odvojen“, to može prouzrokovati udar struje i radi toga savjetuju da se ne koristi taj punjač dok Nokia vama ne pošalje novi.

Article-image-2520charger-v1-2000x1000-jpg

O ovom punjaču je riječ. Nokia je potvrdila da niko još nije zadobio povrede od udara ali da se ipak može desiti i da oni to ne žele da rizikuju.

izvor: The Verge

4 komentara :

  1. A ja se bas omisljao da ga kupim na leto :) Hehehehe....

    ReplyDelete
  2. Pa dobro od tada ce rijesiti taj problem. mada ja misli mda tu nema problema direktno nego eto pravila EU kazu da ne smije tak obiti, oni su strgoi po tome. Kod nas bi komotno prosao ovak kako jeste taj punjac :) A i Nokia ce poslati cim prije novi tako da do ljeta ce biti vjerovatno da jnovi model punjaca.

    ReplyDelete
  3. Pozz
    Nakon nadogradnje na 8.1 IE se promijenio skroz al na pozitivno.sad je moguce gledati direktno video neki sa stranice bez da se video prebacuje na Html5 stream.zaista je sad mocno otici na YouTube I pokrenit neki video direktno s stranice.nzm kako Su ovo uspjeli her bi trebo flash za ovo al be bunim se :D jeste da zna nekad zastopat video al uglavnom sve funkcionira bez greske na svakoj stranici

    ReplyDelete
  4. IE na windows 8.1 isto tako dozvoljava neke flash stranice koje microsoft odredi to daje nade da ce i na WP8.1 biti tako jer je isti IE. Ali odabrali su bas stranice koje ne zahtjevaju puno resursa.

    ReplyDelete

Ostavite komentar