29.4.14

Prognoza dobija transparentne Live Tiles

Prognoza Setup 2

Od sada je dostupna nova verzija Prognoza aplikacije. Nakon par dana testiranja u beta verziji došlo je vrijeme i na ostale korisnike da uživaju u novim funkcijama.

U ovoj verziji (1.7.5.0) je novo:
  • Prozirni Live Tile za WP8.1 (za WP8.0 također ima „prozirni“ Live Tile ali će prikazivati akcent boju umjesto fotografije trenutnih uvjeta, jer na 8.0 nema pozadinske fotografije).
  • Optimiziran rad za WP8.1 na slabijim uređajima (Live Tiles 100% će raditi i na slabijim uređajima sa WP8.1, Lock Screen još nije 100% siguran ali u većini slučajeva će raditi. Za WP8.0 još uvijek važi da ima limit radi slabijih uređaja sistem ograničava pozadinski rad aplikacije i zbog toga nije moguće izvući više).
  • Dvije nove fotografije za kišne uvjete, malo su prikladnije nego dosadašnje.
  • Poboljšane notifikacije za WP8.0 korisnike sa slabijim uređajima.
Prognoza transparent Live Tiles

Kao što vidite iznad na fotografiji u postavkama aplikacije možete odabrati za prednju i zadnju stranu zasebno da li je prozirna ili ne. Ovo ne zvuči kao da je velika promjena ali sa još malo pa 6.000 aktivni korisnika širom svijeta ne želim da se dogodi scenariji kao sa Accuweather gdje su svi korisnici na Hrvatskom jeziku izgubili mogućnost da je uopste otvore. Radi toga Prognoza je morala proći testiranje beta testera u zadnjih par dana sa ovim novim Live Tiles. Nadam se da će te uživati u njoj.

I još jedno za kraj ako vas mogu zamoliti ljudski, nemojte ocjenjivati dio aplikacije za koji ja kao razvijač ne mogu promijeniti. Primjera radi „nije precizna“ ili „meni javlja snijeg prekosutra i to nije moguće“ (posebno ovo sa predviđanje, korisnik nije ni sačekao da vidi hoće li biti tako i oblatio aplikaciju u ocjenama, a provjereno je padao snijeg na njegovoj lokaciji) i radi toga dati lošu ocjenu isto je kao da napišete „meni se ne sviđaju moji prijatelji na Facebook aplikaciji i zato evo njoj 1 zvijezda“. Razmislite malo da Prognoza aplikacija ne stvara prognoze, mi nismo meteorološka stanica nego samo prenosimo podatke kakvi i jesu.

Za sve ostale pohvale i sugestije koje sam dobio hvala vam! Vi ste pravi korisnici, konstruktivni, kritični i realni. Ako postoji bilo kakva druga greša slobodno se javite i ja ću je rado ispraviti, jedino vremenske uslove ne mogu ispraviti onako kako kome odgovara.

5 komentara :

  1. Zoran Nikic29 April, 2014

    Kao prvo, cestitam na dvogodisnji rad ovog portala i zelim puno uspeha u daljem radu, kao drugo aplikacija je odlicna naspram drugih koja se bave vremenom i mislim da je necu menjati zahvaljujuci autoru ove aplikacije. Prognoza nije htela da se azurira, neznam zbog cega pa sam je deinstalirao pa ponovo instalirao i sada radi kako je objasnjeno u gore navedenom tekstu, i jos jednom sve pohvale za portal i za autora aplikacije.

    ReplyDelete
  2. Hvala na tako lijepim rijecima. Ima vise faktora koji uticu da ne radi. npr ako neko ima WP8.0 uredaj i samo 512MB RAM i uz to ukljuci lockscreen aplikacija ce prestati sa radom jer u pola negdje je prekine limit koji imaju ti uredaji... nazalost. Zato ti uredaji i nemaju zadnju stranu na WP8.0

    Dok se stvar promjenila sa WP8.1, limit je podignut od stranie Microsoft-a tako da je za 512 uredaje knap, ali radi. :) Zato i jedva cekam da svi dobiju WP8.1 da svima radi kako treba. A drugi faktor zasto nekad ne radi jeste ako je stednja baterija ukljucena, ako nema interneta ili ako izvor radi nesto na serveru.

    ReplyDelete
  3. Ako mi popravis vrijeme sa kise na sunce za 1. maj...dati cu ti 10 zvjezdica :D

    ReplyDelete
  4. :) volio bi ja :D hehehe kako vidim najavljuju kisu svugdje. tako da smo svi u istom brodu :D

    ReplyDelete
  5. Predrag Peđa Marković30 April, 2014

    Super je sad izgled prognoze, mnogo je lepsa sad kad je transparentna, hvala!

    ReplyDelete

Ostavite komentar