30.4.14

Nove nadogradnje aplikacija “mreža+” i “dodir”

Store picture

Od danas imamo dvije nove nadogradnje Nokia aplikacija "mreža+" i "dodir". Ove dvije aplikacije su sistemske i pomažu u radu Nokia uređaja na WP sistemu.

netz

Mreža+ aplikacija vjerovatno donosi nove mobilne operatere i njihove postavke za internet, uz to ispravlja greške postojećih mobilnih operatera na WP8.1. Prošli put je nadogradnja ove aplikacije riješila za neke od vas problem sa IE, sada treba provjeriti hoće li ova nadogradnja i za ostale donijeti riješenje. Drugi način da "proradi" IE nema, jer su postavke zadužene i krive zbog te greške. Skinite aplikaciju ispod i probajte IE na WP8.1.
dodir i provjera memorija Nokia

Druga Nokia aplikacija koja ima nadogradnju jeste "dodir" ona vam služi inače za postavljanje osjetljivosti dodira zaslona i uključivanje/isključivanje vibracije navigacijski tipki (nazad, start i traženje tipke). Za ovu aplikaciju nema vidljivih promjena.

4 komentara :

  1. Neoplantius30 April, 2014

    Na žalost, i dalje ne šljaka IE na mobilnoj mreži (restart, engleski region, srpski region... ma sve oocije pokušane). Lumia 620, VIP Srbija.

    ReplyDelete
  2. da, mijenjanje regijona ili jezika nece pomoci jer je povezano direktno sa postavkama za mobilni internet. IE u WP8.1 je malo noviji i za njega vjerovatno da su potrebne novije postavke koje Nokia i ostali sada zahtjevaju od mobilnih operatera. Neki su izgleda odma rijesili to da ne bi se ljdui zalili dok drugi ne. Ima jos vremena do juna i do tada moraju rijesiti.

    ReplyDelete
  3. ja sam generalno zadovoljan i Nokie i WP 8.1 ...Vidim youtube sada mozeš slušati/gledati a usput i pregledati ostale klipove.Jedino mi žao što se youtube ne može slušati u jednom tabu ili u multitasku.pa da ko covjek slušaš muziku i radiš na tel.Nešto kao i na kompjuterima.

    ReplyDelete
  4. Instalirao...i nista...na 67 mrezi :(

    ReplyDelete

Ostavite komentar