28.4.14

Microsoft i Nokia (Microsoft Mobile) navodno rade na prvom zajedničkom modelu

IMG_4016

Iako je tek prošlo preuzimanje i spajanje od Microsoft-a sa Nokijom u Microsoft Mobile nove glasine kruže oko prvog zajedničkog projekta koji će nositi ime „Superman“. Sjetite se Superman od ranije, da to je bila Nokia Lumia 925, prvi Lumia telefon od metala kao što je istoimeni karakter filma „Superman – Man of Steel“. Danas to ime povezujemo sa 5 mpx prednjom kamerom koju navodno po informantima The Verge-a Microsoft Mobile (Nokia + Microsoft) već razvija.

Ovo nije potez koji nismo mogli predvidjeti nakon Lumia 1020 sa 41mpx glavnom kamerom, vrijeme je i da se prednje kamere malo poboljšaju. HTC je već radio na tome i izdao prvi HTC M8 sa 5mpx, a sada imamo i glasinu da će Microsoft Mobile pratiti taj trend.

Po pisanju The Verge uređaj bi trebao imati 4.7“ (iznenađujuće nakon 5” aktuelnog trenda) i trebao bi izaći do kraja godine. Pored ovog čuli smo za ostale modele već ranije, kao što je „Goldfinger“, za njega se priča da će u isto vrijeme biti objavljen kada i WP8.1 nadogradnja (juni). Pored imena, trenutno nemamo nikakve druge specifikacije uređaja, ali vjerovatno se može očekivati da se trend sa 2GB RAM i Snapdragon 800 procesorima (Quad core) nastavi.

Osim novih uređaja očekujemo i prvu nadogradnju za WP8.1 (update 1) već u junu ove godine. Ona će vjerovatno sumirati utiske i greške/nedostatke u WP8.1 i ispraviti one koje su zahvatile široki krug korisnika. Oni koji nisu zadovoljni sa baterijom u WP8.1 i sličnim stvarima isto čeka poboljšanje jer za bolji vijek baterije na WP8.1 potreban je i odgovarajući firmver proizvođača kao što će to biti Lumia Cyan (također u junu).

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar