4.4.14

Windows Phone učvršćuje poziciju u Americi

Store picture

Windows Phone sa novim brojevima prodaje iznenađuje na Američkom tlu. Naime Windows Phone je tamo u zadnja tri mjeseca (novembar - do kraja februara) zabilježio najbolji rast od svih mobilnih operativni sistema. Windows Phone je tako dobio oko 490.000 novih korisnika u Americi, Android oko 326.000, a iOS 163.000.

image13

Ove brojke zvuče malo čudno ali mislim da je to slika na koju ćemo se uskoro sve više navikavati iz dva jasna razloga. Prvi je da su ova dva druga operativna sistema već zasitili korisnike i po mišljenju analitičara dostigli su svoj maksimum, drugi razlog je da se Windows Phone sve više sviđa korisnicima, posebno sa novim promjenama u WP8.1.

S ovom statistikama iz comScore Windows Phone potvrđuje treću poziciju iz Android i iOS, a ispred Blackberry. Iako sporo, Windows Phone postaje i u nasem regionu sve „popularniji“.

izvor: comScore

5 komentara :

  1. Pozz:)
    mogu Li da vas pitam kad CE se moci napraviti Xbox account moci skidati igre ovdje u BiH.kad se pravi account pita za drzavu/regiju i meni stavi BiH i kad stisnem da mi napravi account izbaci mi error.ocigledno da Jos nisu dopustili BiH korisnicima Xbox pa me zanima kad CE to biti.isto vrijedi i za Nokia music fali stvari sto drugi korisnici imaju.imam lumiu 620

    ReplyDelete
  2. Ja sam imao xbox live regiju jedno vrijeme na BiH i radilo je. Ali vratio sam se nazad na njemacku regiju iz razloga sto u to vrijeme xbox live pjesme i sav sadrzaj je falio na xbox live kod nas.

    ReplyDelete
  3. A za nokia mixradio mislis? On je podrzan samo u nekim regijama jer je lokalizovan pjesmama, kakve bi pjesme kod nas mogli pustati? Mi nemamo to online trziste pjesmama uopste, i da ga napravimo ne bi bilo svega 2000 pjesama. Plus sto mixradio zeli da zaradi, a ko ce u BiH platiti 4€ mjesecno da skida pjesme?

    ReplyDelete
  4. McMatkovic06 April, 2014

    Metrotube ne pamti predhodne pretrage i neizbacuje predloge prilikom tipkanja??? Bzv.

    ReplyDelete
  5. Za tqko nesto Metrotube bi trebao imati pristup bazi podataka svih naslova youtube videozapisa a sumnjam da to iko ima. Osim aplikacije koje su zltzv "wrapper" koji se omotaju jednostavno oko youtube internet stranice a predstavljaju se kao zasebne. One mogu mozda to imati ali te aplikacije su ti kao da odes na m.youtube.com a metrotube je dobra aplikacija, radi jedne takve stvari reci bzv nije fer. Ja uvijek kazem ljudima ako znate bolje programirati izvolite, visual studio express je besplatan :) a ako znas ibolje napraviti i naplati cak... I ja cu rado napisati clanak da poguram aplikacije koje misle da su bolje od nekih drugih na trgovini.

    ReplyDelete

Ostavite komentar