24.4.14

OneDrive aplikacija ima nadogradnju sa funkcijama za WP8.1

OneDrive Setup
OneDrive aplikacija od danas ima novu nadogradnju na verziju 4.1 koja donosi nove funkcije. Te funkcije se odnose na WP8.1 i integraciju sa filepicker sistemom koji omogućava „odabir“ podataka sa telefona bilo to iz muzičke mape, mape za dokumente, fotografije ili melodije ili čak nešto treće. OneDrive od sada ima i mogućnost naravno radi filepicker sistema da bira više podataka istovremeno koje možete onda dodati u oblak.

WP8.1 pruža mogućnosti razvijačima da dodaju „pozadinski upload“ u aplikacije ali OneDrive nije direktno ugradio tu mogućnost.

Filepicker sistem znaći i da će druge aplikacije profitirati od ove nadogradnje u OneDrive tako možete iz bilo koje druge aplikacije (koja naravno ima ugrađen filepicker sistem) izvršiti upload sa OneDrive kao da je on vaša produžena memorija telefona, naravno ide i u drugom pravcu ako želite snimiti neke podatke iz bilo koje druge aplikacije, koja podržava filepicker sistem, u OneDrive. Ovo je Microsoft želio od samog početka dobiti integracijom tada SkyDrive u sami sistem. Danas vidimo da su uspjeli u tome i u jun kada puste svim korisnicima WP8.1 dobit ćemo naravno još aplikacija kao Twitter, Facebook i ostale koje podržavaju ovaj sistem.

Pored toga OneDrive aplikacija je sada optimizirana i za veće zaslone kao što je Lumia 1520 sa 6“. Za one koji vole baš sortirati i uredno sve da imaju OneDrive ima sada i funkciju sortiranja podataka i mapa po imenu, po starosti ili po veličini.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar