2.4.14

BUILD konferencija za one koji su propustili

BUILD

BUILD razvijačka konferencija se završila i vrijeme je da sumiramo utiske. To ćemo najbolje uraditi tako što ćemo nanovo pogledati sav BUILD koji je trajao tačno u sekundu 3 sata. Evo uz to i videozapis cijele BUILD konferencije.

I dodatno za korisnike koji nisu razvijaći, a ipak žele WP8.1 nadogradnju strpite se malo. Ako ste već došli preko „štele“ bez aplikacije u trgovini do preview for developer nemate ipak pravo prigovarati zašto „još uvijek“ nemamo 8.1 na telefonima. Današnja konferencija je bila zanimljiva razvijačima, dok za obične korisnike logično da nije bila cijela interesantna. Ali BUILD je BUILD, nije konzumerska konferencija. WP8.1 preview uglavnom će stići za razvijaće u prvoj polovini aprila, to je logično do 15. Obični korisnici će čekati kao i ostalih više desetina miliona korisnika do juna, tada će oficijelno biti puštena u promet.

Ako se još uvijek pitate zašto jun ili juli čak, razlog je taj što za sada nemamo ni aplikacija za WP8.1 koje bi koristile sve nove funkcije, a Microsoft nije dječija igraonica da puste 8.1 bez pripreme, a priprema se vrši od danas pa do juna sa razvijačima – zato je služio BUILD (da bi se prezentirao razvijačima). Svi bi mi voljeli što ranije dobiti nadogradnju, ali ranije nekada nije ni dobro, a nekada nije ni moguće.

I zaboravio sam dodati da mnogi kažu kako Apple izda update i svi korisnici ga imaju odma a mi iz Microsoft-a ne. Tu se radi mala „varka“, oni prezentiraju kada je sve gotovo, rade sa razvijačima iza zatvorenih vrata i kada je vrijeme prezentacije (to bi bio juni kod WP8.1) oni prezentiraju gotov proizvod za obične korisnike, tu je razlika što ovo (BUILD) nije bio za obične korisnike. Zato zamislite da niste ništa pročitali o WP8.1 i osjećaj te se u junu kao da ste dobili istog trenutka WP8.1 nadogradnju.

4 komentara :

  1. Samo uredaji od 4.5" pa na dalje.

    ReplyDelete
  2. Edin Hubić03 April, 2014

    Da li mi preporučujete da skinem dew verziju kad izađe. Nisam neki prezahtjevan korisnik al et volio bih imati WP8.1 malo ranije. Inaće imam L620 :)

    ReplyDelete
  3. Svaka nadogradnja je napredak spram prosle pa zato i preporucujem. Pogotovo sto vjerujem da ce biti preview veoma stabilna verzija. A objavit cu clanak i o tome kada dode vrijeme za preview, kako korisnici mogu doci do preview, kakve rizike krije nadogradnja itd. Sve za nekih 5-10 dana

    ReplyDelete
  4. Edin Hubić03 April, 2014

    Tooooo kralju.Svaka čast. Muka mi je više po forumima pitati, svak mi različito kaže. Ovako imam ovdje sve na jednom mjestu ;))

    ReplyDelete

Ostavite komentar