28.4.14

Nova Windows Phone reklama od Microsoft-a

new-microsoft-logo

Nova reklama koja je objavljena na Youtube kanalu od Nokije. Reklama je o Windows Phone generalno i prati stil zadnjih godina u kojem pokazuju kako je Windows Phone drugačiji i kao naziv pjesme „not like everybody else“. Jedino što se primjeti jeste da Microsoft izgleda želi da ukloni ime Nokia iz reklama. Koliko god mi voljeli Nokiju i Windows Phone, to je činjenica. Uvjerite se sami i pogledajte video. Na cijelom videozapisu nema nigdje Nokia osim na telefonu, a i to se skoro pa ne vidi.

Koliko god drugi izvještavali da će ostati ime Nokia na slijedećim generacijama telefona i tableta, to izgleda nije istina nego samo pusta želja. Ovaj potez ne iznenađuje jer bi došlo do zbunjivanja cijelog tržišta ako Microsoft izda Windows Phone sa imenom Nokia, jasno se vidi iz reklame da žele pozicionirati svoje ime. Pored toga „Nokia“ neće više proizvoditi uređaje tako bi bilo i pogrešno pisati Nokia na njih, jer ih Microsoft proizvodi od sada. Nokia Lumia 930 još nosi naziv Nokia jer je već uveliko u proizvodnji ali vjerujem da već slijedeća Lumia neće nositi ime Nokia.

12 komentara :

  1. Hoce sami sebi da pucaju u noge, al dobro, njihov izbor...

    ReplyDelete
  2. Dino znaš li da li će i kad će izaći aplikacija texas hold em za wp?

    ReplyDelete
  3. A mislite da Microsoft nije razmislio prije nego sto je ulozio preko 5 milijardi €?! i Microsoft nema ekonomski i drugih analiticara, profesionalaca sa fakultetskim diplomama koji su to dobro sve razradili vec prosle godine, a i ranije?! Njima nije stalo do onih korisnika koji ce svakom sitnicom skociti sa jednog voza (Windows Phone) na drugi voz jer oni misle da znaju bolje od softverskog, a sada i hardverskog giganta...

    ReplyDelete
  4. Ima vec takvih aplikacija, a i igrica. Ne znam na sta tacno mislis...

    ReplyDelete
  5. Ja bih voleo da si u pravu, al obojica cemo dobiti odgovor za godinu dana kada bude objavljena prodaja pod logom Microsoft umesto Nokia

    ReplyDelete
  6. Da :) to ce biti najbolji indikator

    ReplyDelete
  7. Za fb texas hold em poker

    ReplyDelete
  8. Za fb nema jer zahtjeva flash, a flash nije podrzan na Windows Phone. Razvijaci tih igara treba da naprave da rade i na WP ali ne zele...

    ReplyDelete
  9. A da Microsoft uradi podršku za flash?

    ReplyDelete
  10. Microsoft to ne zeli. Oni imaju svoj silverlight. A prije vise od 3 godine su rekli jos za WP7 da Adobe napravi posebni Flash za windows Phone, nikad ga nisu napravili i zasto bi se microsoft mucio da portuje nesto sto trosi bateriju brze nego ista drugo na telefonima? Kada se silverlight i HTML5 mozemo isto dobiti kao sa flash i pri tome manje resursa trositi. I tako ustediti korisnicima bateriju. Nije to jednostavno "evo microsoft klikne ovdje" jednom misem i podrska za flash je tu. Razvijaci se trebaju pobrinuti o tome, a ne Microsoft. Pored toga i Adobe je izjavio jos 2010 godine da uskoro prestaje s radom na Flash. tako da je to sistem koji izumire.

    ReplyDelete
  11. Danas je na Noka conversations blogu Elop odgovarao na pitanja i iz niza pitanja koja su mu postavljena dao je odgovore i na ova pitanja koja nas muče, hoće li se zadržati Nokia logo.
    Microsoft Mobile služi samo kao legalna veza između Nokijina Odjela uređaja i usluga i Microsofta.

    ReplyDelete
  12. Bas kako smo i predvidali. Microsoft Mobile u papirima i nece se naci kao brend na telefonima. Ali i Nokia kaze Elop nece ostati, nego je samo za prelazni rok. Sada koliko dugo traje prelazni rok, moze biti sve od mjeseca pa do godinu i pol.

    ReplyDelete

Ostavite komentar