4.5.14

Yezz Billy 4.7, novi, jeftini Windows Phone pametni uređaj

yezz

Tvrtka Yezz posluje oko tri godine, do sada se aktivno bavila južnoameričkim tržištem, a sada je spremna, kažu, predstaviti se i ostatku svijeta.

Yeez nudi uglavnom uređaje zasnovane na Androidu i polaže posebnu pažnju na završnu obradu, a za sljedeći mjesec najavljuje početak isporuke prvog pametnog telefona s novim Windows Phone 8.1 sustavom.

Yeez Billy 4.7 će koristiti 4.7’’ IPS ekran rezolucije 1.280x720 piksela i 13.1 megapikselnu kameru, a uređaj će pokretati zasad neimenovani četverojezgreni procesor Snapdragon. Prodavati će se isključivo na Amazonu po cijeni od 229 € i trebao bi privući kupce prvenstveno niskom cijenom.

Lagano aluminijsko kućište i debljina od svega 7.2 mm su osobine kojima Yeez privlači pažnju što ga čini najtanjim pametnim telefonom s Windowsima, a nudi i dva utora za SIM kartice dok količinu radne memorije i eventualni utor za memorijsku karticu ne spominje.

Nakon Microsoftove objave o sniženju ili čak potpunom ukidanju naknada za licence, Yeez bi mogao biti prvi u valu jeftinih Windows Phone uređaja s potpisom manje poznatih proizvođača.

 

9 komentara :

  1. Vladan Vukajlovic04 May, 2014

    Ovo jako podseca na Alcatel i Prestigio,verujem da ovakvi telefoni nece doneti popularizaciju WP modela , ja sam imao prilike da covek telefon 6040d alcatelov zameni posle nepunih mesec dana jer je bilo toliko frustrirajuce koristiti sto zbog baterije sto zbog kamere da se vratio na SIII,mislim da je mnogo veci uspeh postignut sa L520 na popularizaciji WP

    ReplyDelete
  2. Činjenica da je Lumia 520 najzastupljeniji wp8 uredjaj jer je jeftin. Na wp8.1 će sigurno glatko raditi, još samo treba zadovoljiti kvalitetom jer po mome misljenju ima odlicne karakteristike za prosjecnog korisnika. Tesko da ce biti kvalitetan kao Lumia ali za tu cijenu od 230€, ne bi smio biti ni skroz loš.
    Ljude uglavnom privlaci cijena, velicina ekrana i koliko pixela ima kamera. Čisti dokaz L520.

    ReplyDelete
  3. Miralem Suljić04 May, 2014

    Imam L520 8.1 radi apsolutno glatko bez ikakvog laga.

    ReplyDelete
  4. Bas to je, za cijenu od 230-250€ da podjestim se prodaje Lumia 920 sada po EU. nova, biras boju. Tako da uredaj po meni mora nesto biti extra da bi neko prije uzeo ovaj kod nas ipak noname "Yezz". Cinjenica je Nokia je ime poznato ovdje dok Yezz nije, ali mozda su planirali za americko trziste ovaj uredaj... Cijena jeste cudna.

    ReplyDelete
  5. Imam pitanje, nevezano za ovaj clanak. Da li vam se pojavio novi update za Viber? Izasao je danas, dakle 04.05., i kada kliknem na "azuriraj" odmah me izbaci i pise da nema nikakvih preuzimanja u toku, a meni i dalje stoji da treba da azuriram Viber. Pokusala par puta, opet isto. Pozz

    ReplyDelete
  6. Da, ima nadogradnja od danas i ja sam je mogao skinuti normalno. Mozda u tom trenutku nije nesto bilo ok sa trgovinom, mozete obnoviti download i ono bi trebalo je skinuti normalno.

    ReplyDelete
  7. Miralem Suljić04 May, 2014

    Uninstal Viber zatim ponovo instalacija i treba da radi😊

    ReplyDelete
  8. Nece i dalje da azurira, jedino da uradim reinstalaciju, kao i svaki put do sad :) ali mi je cudno sto nece ni da preuzme nadogradnju. Ranije, bar preuzme, pa se ispostavi da lose radi i da je potrebna reinstalacija. Ok, nista novo za Viber u poslednje vrijeme :)

    ReplyDelete
  9. Kao i uvijek do sada :)

    ReplyDelete

Ostavite komentar