20.5.14

Microsoft predstavlja novi Surface

Microsoft-Surface-2
Danas je prezentacija novog Microsoft Surface u New York-u (USA). Predpostavljamo da će Microsoft predstaviti kao i inače više varijanti svog tableta. Do sada je bila razlika u Surface i Surface Pro, dok ovaj put očekujemo i razliku u veličinama zaslona. Glasine kruže da će prezentirati također Surface Mini (7“ - 8“ zaslon) koji treba da bude konkurencija direktno iPad mini. Osim toga postoji glasina da će biti varijanta i sa 12“, i pored svega toga nove tipkovnice i razne konfiguracije procesora. Procesori priča se da će biti od i3 do i7 što je odlično za tako malu radnu mašinu.

Događaj će te moći pratiti direktno na WP Novosti. Nažalost direktno iz aplikacije ne radi prezentacija i morat će te preko IE ući na wpnovosti.com. Prvi članak će biti odma prezentacija i klikom iz IE na video na dnu radi direktan prijenos.




3 komentara :

  1. ajme, ovo želim imati xD Brutalna igračka!

    ReplyDelete
  2. Da, kolega :D ovaj tablet bas mijenja desktop racunar. Ako pogledamo specifikacije (o tome vise u narednom clanku koji cu tek objaviti), onda je ovo bolje nego prosjecni racunar kucni. Ok 12" zaslon, neko ce reci mali, ali ima izlaz za 4k rezoluciju :) i prikopcas ga na sto zelis. Sve u svemu ko kaze da je cjena visoka neka pogleda sta je prvo u njemu i koliko bi kostali ti dijelovi zasebno...

    ReplyDelete
  3. ajd kad objaviš baš ću napraviti usporedbu sa svojim laptopom

    ReplyDelete

Ostavite komentar