12.5.14

HTC možda ipak izda novi WP8 uređaj

htc-8x
HTC je imao u zadnje vrijeme kontroverzne izjave, prvo su izjavili kako ne žele proizvoditi nove Windows Phone 8 uređaje dok Windows Phone udio u tržištu ne poraste, sada kruže ipak glasine da će za Verizon mrežnog operatera izdati novi top model uređaj koji će nositi naziv „W8“.

image_thumb19

W8 nas podsjeća na M8 koji su nedavno izdali i koji je veoma dobar telefon HTC One serije, sa aluminijskim kućištem, jakim procesorom, dobrom kamerom i full HD 5“ zaslonom. Ako se može vjerovati glasinama koje je započeo Evleaks, a koji je inače pouzdan, onda možemo očekivati uskoro novi HTC W8 sličan (ili isti) ovom HTC One M8.

image_thumb20

Uređaj kada izađe imat će vjerovatno na sebi WP8.1 softver. Šta vi mislite jeli može HTC da se vrati u krug „poželjnih“ Windows Phone proizvođača sa ovim uređajem nakon ipak malo duže apstinencije? Podsjećamo da HTC ima samo 3 uređaja na Windows Phone platformi, to je i jedan od razloga zašto imaju mali udio u WP tržištu.

izvor: evleaks

13 komentara :

  1. Dobro bi bilo da HTC ima novih uredaja sa wp.8.1 ..Htc po meni su extra mobiteli kvalitet ..

    ReplyDelete
  2. Meni se,svidjaju nisu kao Nokia ali po meni 8s i 8x su po meni bolji od Samsung Ativ serije,barem lepsi.Po meni HTC nije uspeo jer su bili skupi napocetku a nisu imali bas najbolju podrsku od HTC.Zato se nisu bas ni prodavali,a i nisu imali reklama,samo jednu ili dve.

    ReplyDelete
  3. Dali ko ima problem sa "storage check", prikazuje mi samo desetak aplikacija i koliko one zauzimaju, ostale aplikacije ne prikazuje, oko 2GB mi otpada pod "setings". WP8.1

    ReplyDelete
  4. Ja koristim internu app od microsofta za memoriju i ne mogu nista reci, sorry :)

    ReplyDelete
  5. Da, malo su se reklamirali, a cjena u EU je bila izmedu Nokija top modela i Ativ S. A uz malo reklama sve je to dovelo do male prodaje. Naravno korisnici vole i izbor, ako imaju samo jedan top model, a i jedan slabiji onda mogu lagano preci na drugog proizvodaca.

    ReplyDelete
  6. Jeste, i steta je sto nisu ranije izbacili jos 3, mozda 4 modela da se uglavnom prica o njima i da korisnici vide. Tako bi mozda i vise prodali nego ovako.

    ReplyDelete
  7. I ja imam isti problem, jer Nokia nije izbacila update za ovu aplkaciju od kakoje izasao 8.1 i valjda zato ne prepoznaje sve.

    ReplyDelete
  8. Veoma je moguce da je i to razlog. Mislim da ce oni na kraju tu app i sakriti i nece je ni dalje raditi jer u WP8.1 ima ugradeno sve sto je potrebno.

    ReplyDelete
  9. HTC 8X po meni je jedan od ljepsih win telefona extra..Ljepo pi bilo da ima neszo kao HTC ONE ali na win..jer svi znaju da one modeli su vrh ..

    ReplyDelete
  10. Dejan Trstenjak13 May, 2014

    Pozdrav evo Evleaks objavijo malo prije ,da dođe i LG :) Bič če nešto konkurence :D

    ReplyDelete
  11. Što više konkurencije, to bolje :D

    ReplyDelete
  12. Da evo sad sam vidio link, nazalost kada postavis link disqus misli da si spam pa moram prvo odobriti :P sorry. A sad cu nesto o tome napisati.

    ReplyDelete
  13. Mada mozzart , trophy , radar , 8s i 8x nisu bili tog kvaliteta izrade kao htc one m7 i m8 . Tako da bi ovo sad mogao biti pun pogodak. Pogotovo sada kada "Nokia" pocinje da otkljucava svoje aplikacije svim OEMima . A vecina ljudi je pocela da koristi Nokiu zbog kvaliteta izrade i applikacija , ja licno zbog here drive. A uskoro Nokia nece vise imati tu prednost . Tako da microsoftu izgleda nije bitna prodaja uredjaja vec zastupljenost softwarea. Sve u svemu htc-ova dopuna je uvijek dobrodosla.

    ReplyDelete

Ostavite komentar