13.5.14

Xbox Games „aplikacija“ ima nadogradnju

216270d7-302c-4603-91c8-7d3237ee9e90

Xbox Games integracija u WP8.1 je zasebna aplikacija kako su neki od vas primjetili jer nakon nadogradnje na WP8.1 je imala već dvije nadogradnje. Oprez sa današnjom nadogradnjom! Ova nadogradnja ide korak dalje u smjeru koji je započet prošlom nadogradnjom i pojavljivanjem igrica na spisku sa aplikacijama, od danas ako ažurirate ovu aplikaciju uklonit će vam „igrice hub“ sa spiska aplikacija! I nema šanse da se vrati Hub nazad. Hub je lokalno mjesto gdje su sve igrice smještene inače od WP7 pa do danas.

Windows_Phone_Games_Hub_WP8-1_01

Microsoft prati tu malo filozofiju Android i iOS koji isto imaju igre na spisku aplikacija i nemaju zasebno mjesto sa svim igrama. Možda je to i greška u ovoj nadogradnji i nije bilo namijenjeno tako, ali to ćemo vidjeti uskoro. U svakom slučaju oni koji imaju na Start zaslonu igrice hub, moći će preko njega pristupiti igrama što je dobar znak jer u pozadini postoji još sve kao i ranije, samo je uklonjen link sa spiska aplikacija.

Postoji teorija/glasina da Microsoft priprema novi hub za igrice koji je sada sakriven i koji će biti unaprijeđen, ubrzan, greške ispravljene i nakon toga da će pustiti opet korisnicima, za konačni izlazak WP8.1. To je samo teorija koja nije potvrđena i nema baš puno smisla ali za sada je jedno od objašnjenja.
Za one koji “slučajno” uklone igrice a Start zaslona mogu njima ipak pristupiti preko aplikacija koje imaju prečice do aplikacija, kao što je Transparency Tiles.

Jedino što nisu razmišljali jeste da korisnici sada mogu preko trgovine ipak doći do „igrica hub“ i tamo ostavljati negativne ocjene jer su ih uklonili. Nadam se da će se situacija riješiti na najbolji način za korisnike. Aplikaciju možete preuzeti kao i do sada klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda.

[Dodatak]


Microsoft nakon jučerašnje nadogradnje „games“ aplikacije sada izbacuje još jednu verziju i vraćaju igrice hub opet na spisak aplikacija tako da se može normalno opet pristupiti igricama. Vrlo neobično ponašanje i vjerovatno je samo bio bug i prvoj nadogradnji koji je prouzrokovao nedostatak aplikacije na spisku aplikacija.

Xbox-games

11 komentara :

  1. Neoplantius14 May, 2014

    Ma samo mi je nejasno što i dalje posle toliko nadogradnji imam igrice svugde po listi aplikacija, a ne kao u WP8. Lumia 620.

    ReplyDelete
  2. Danas je izasla nova nadogradnja koja je vratila games ikonicu medju listu aplikacija.

    ReplyDelete
  3. Nadogradnje nece rijesiti to sto su igre na listi sa aplikacijama. Microsoft je to namjerno tako napravio jer zele da su igre tu.

    ReplyDelete
  4. Da, dodam sam to sinoc jos na dnu clanka... malo cudno ali izgleda da je to bio samo bug.

    ReplyDelete
  5. Moja greska nisam video dodatak... Inace microsoft je danas pustio i novu nadogradnju za wp 8.1, koji bi navodno trebao da poboljsa trajanje baterije i ispravi neke greske...

    ReplyDelete
  6. Neoplantius14 May, 2014

    Volim kad čujem da se kaže: "slušali smo šta korisnici žele i učinili..." Kad čujem: "veliki brat želi, pa je odlučio..." pozli mi. Ne postoje korisnici zbog njih već obratno.

    ReplyDelete
  7. Da, ali da su slusali sve korisnike, sada WP8 bi licio izgledom na Android, ja razumijem sta zelis reci i slazem se, ali ipak oni znaju zasto su to uradili. I po nekoj logici i jeste tacno. Instaliras igru iz iste trgovine kao i sve druge aplikacije, zasto su to oni bolji od Whatsapp, facebook, wp novosti aplikacija pa moraju imati svoj hub i ne smiju biti na listi aplikacija.

    Microsoft je dao izjavu povodom toga, radi se o tome da se igre vise koriste. I pored toga da su vise vidljive nego u games hub.

    ReplyDelete
  8. Meni kaze app unavailable

    ReplyDelete
  9. Imam jedan problem sa igricom asphalt 8 airborne..poceo sam ju igrati tamo negdje prije nove godine i prosao sam poprilicno mnogo.bio sam u 6 sezoni do neki dan dok se nije sve obrisalo.mislio sam da je zato kriv moj 8godisnji brat koji također igra tu igricu s vremena na vrijeme.ali nije.sve sto je sacuvano se samo obrise.pokusao sam sa backupp data ali ne ide.restartovao sam mob bas zbog te igrice i ponovo sam instalurao igricu međutim svaki drugi dan sve se ponavlja ne znam gdje da sačuvam jer nemam opciju save game nego bi to trebalo bit automatic.i jest.al nejasno mi je zasto se sve izbrise

    ReplyDelete
  10. Ja igram asphalt 8 airborne i evo već nekoliko puta mi se briše saved games..ima dovoljno memorije ne znam u čemu je problem.restsrtovao sam mobitel ponovo instalirao igricu ali opet svako dan dva sve se poništi ide ispočetka.gdje da sačuvam šta da radim?

    ReplyDelete
  11. spremanje trenutnog stanja igre je do igre same. T osve zavisi od jedne do druge kako je ugradeno. A ne znam do cega je greska u toj. pokusajte iz igre kontaktirati programera, javite mu kako je i sta je.

    ReplyDelete

Ostavite komentar