12.5.14

Nokia Kamera Beta i Nokia Kamera dobile nadogradnje

Nokia Camera 2

Obje aplikacije Nokia Kamera su dobile danas nadogradnje sa novim funkcijama. Nokia kamera je inače iz gledišta fotografa bolji izbor nego obična Windows Phone kamera aplikacija, jer pruža vise funkcija za namještanje. Što se tiče kvaliteta između Nokia Kamera i Windows Phone Kamera obje su iste, samo što je razlika u tome da u nekim situacijama kroz svoje postavke Nokia Kamera može se bolje namjestiti i samim tim se dobija bolji rezultat. Današnja nadogradnja ove dvije Nokia Kamera aplikacije donosi pripreme za Cyan nadogradnju koja će ujedno stići sa WP8.1.

Nokia-Camera-App-Download

Nadogradnja Nokia Kamera aplikacije ne donosi nove funkcije nego vjerovatno samo ispravke grešaka, posebno za korisnike WP8.1 softvera koji su imali problema.

Nokia Kamera Beta donosi nove funkcije, neke od njih su dostupne samo za uređaje sa Cyan nadogradnjom (Cyan još nije dostupan, bit će sa WP8.1 nadogradnjom u junu/julu).

Nove funkcije su:

  • Žive slike*
  • Stalan autofokus za brže fokusiranje*
  • Snimanje okolnog zvuka u video zapisu*
  • Novo pregledanje fotografija sa punom rezolucijom, puštanje video zapisa, cinemagraph fotografija, refocus fotografija direktno u app.
  • Integriran sistem za Creative Studio i Video Trimmer od Nokije.

*Odnosi se samo na uređaje sa Cyan nadogradnjom! To su uređaji kao Nokia Lumia 930, 1520, i Icon sa Cyan. Nažalost to znaći da ove funkcije prvo će biti dostupne za navedene uređaje, za kasnije još nije sigurno da li će ostali uređaji dobiti te funkcije. Još nije poznato jeli potreban novi hardver koji imaju ovi navedeni modeli (Snapdragon 800 procesor), ali to ćemo saznati uskoro.

Preuzmite aplikaciju koju želite (ili obje) sa klikom na sliku ili skeniranjem QR koda.

Nokia_Camera_Tag_0

qr_nokia_camera_beta

7 komentara :

  1. Imam lumiu 520,i nokia camera beta nema opciju zivih fotografija,necemo imati tu opciju?

    ReplyDelete
  2. Mozda ce biti ali tek nakon nokijinog cyan updatea a do tada sigurno ne. :)

    ReplyDelete
  3. Pise iznad u clanku dunkcije sa *se odnose samo na uredaje sa Cyan nadogradnjom... Nakon Cyan ipak jos nije jasno hoce li ostali dobiti.

    ReplyDelete
  4. Otkljucajte rotaciju ekrana.Slikajte sa ravno polozenim telefonom,znaci kao da stoji na stolu sa ekranom na gore.Evo ja slikao tastaturu i dobio okrenutu sliku,kao i video.Upside down.Kada je rotacija zakljucana sve je ok.Jos neko?

    ReplyDelete
  5. Ja sam isprobao na beta verziji i radi mi normalno. Mada ako slikas u vodoravnom polozaju, zaslon prema gore (ka nebu), senzor za ravnotezu ne zna u kojem je polozaju trenutno slika. i onda se ravnja po ikonama. pogledaj kako stoje ikone u aplikaciji dok je pravis. Ako su ikone okrenute kao da je telefon naget naopako onda ce i slika tako ostati.

    ReplyDelete
  6. Bio je na punjacu pa je bio kontra okrenut ot capture fizickog dugmeta.Zati je sve ispalo konyra a ikone se nisu okrenule jer tel nije ibrnut oko x ose vec z ako me razumes,gledano u vodoravnom polozaju landskape kao da slikam noge.Nije ni bitno bas retka situacija,nznm ni kako bi to mogli da rese,kontam nikako...

    ReplyDelete
  7. Imam ovu aplikaciju na limiji 620 i zadovoljan sam..ima vise mogucnosti od ugradjene aolikacije. Jedino mi nije jasno zasto nece da slika dodirom an ekran,vec samo odradi fokus gde je dodir. Da li je ta opcija izostavljana ili na lumiji 620 ne radi? Ne znam kako na ostalim telefonima.

    ReplyDelete

Ostavite komentar