26.5.14

Facebook aplikacija ima nadogradnju

facebook setup

Facebook app danas par dana samo nakon prošle nadogradnje ima slijedeću u nizu, koja vjerovatno ispravlja greške koje su korisnici javljali. Aplikacija je trenutno na verziji 8.1.6.0 i kako izgleda nadogradnja je dostupna samo za WP8.1 korisnike?! Isprobajte nadogradnju i javite nam u komentarima ispod kako se ponaša.

 

Preuzmite aplikacija klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda.

 

QR_Facebook

12 komentara :

  1. Danas je izasla i verzija 5.2.6.0 za wp8 korisnike,i nista novo nisam primetio osim da radi dobro,jel prosla verzija imala je veliki bug,kada listam new feds tj pocetnu stranicu izbaci me,iz app a sada je dobro :) A neznam za wp8.1 samo za wp8 :)

    ReplyDelete
  2. Djuro Gazdic26 May, 2014

    Nisam neki ludi ljubitelj fb pa ne yamerite ako ovo nije bas od ove nadogradnje jer prethodnu nisam ni probao.Bio sam na fb beta koji je imao status update kada ubacujem video ali nije isao napredak updateßa po dnu plavom linijom nego nekom sivom koja se i ne vidi i to tek kada se udje na onu strelicu.Sada status stoji na dnu,jasno se vidi dokle je stigao i ono sto mi je najvaznije ne gasi se ako se fon zakljuca.Nastavlja da uploaduje iako mi je fon bio zakljucan ceo minut ili dva.Ugasi fb ali ja kada ga pokrenem on u pozadini je odradio neki deo iako se fb ne nalazi u otvorenim stavkama.Mislim bilo je stvarno smesno da moram pola sata da pipkam ekran dok se video uploaduje.Ovo je sad ok.
    Ostale stvari nisam primetio osim da je i dalje sporiji u odzivu na komande nego na androidu.Stisnes slike ili nesto i ne otvara ih prve dve,tri sekunde,ne znas ni dal je uracunalo klik.Neki delovi aplikacije ne reaguju na touch kao npr kad stisnete da ubacite sliku lepo se vidi da plocica se potisne na dole kao dugme dok kada kliknem na notifikacije samo mala bela tackica se pojavi u trenutku i to iznad prsta.Nemam osecaj dal je uracunalo klik.Tako je frustrirajuce.Svaki klik treba da ima feedback, da covek zna da je kliknuo, da nije ubo neki medju prostor.Malo je konfuzna aplikacija sto se toga tice.Uploadovanje slika je 6 puta duze nego na instagramu koji sam bzvz instalirao i koji je inace beta.Slika se na njemu uploaduje za 3 sekunde sto me je stvarno iznenadilo,verovatno je kompresuje ali to radi i fb pa to traje po 20 sekundi.A net je upload 1mb tj fakticki 100kb/s, kontam kako radi na uploadu od 0,5mb tj faktickom 50kbs...

    ReplyDelete
  3. Bas dobro opisano, ja nisam jos nista podizao preko app tako da ne znam kako se ponasa, ali je super da su dodali upload pod zakljucanim zaslonom. To sa dodirom isto potvrdujem, dosta aplikacija se tako ponasa. A Windows Phone ima ugraden sistem za to bas da "pokaze" feedback na dodir za odredene elemente. To je onaj "nagib" koji vidimo npr u WP Novosti aplikaciji kada se pritisne nesto u listi clanaka. I dobro je da upload ipak traje "samo" 20 sekundi, meni se znalo desavati na pribliznoj brzini upload-a i do 6, 7 min za dvije slike. Mislim da su sada napravili prvo kompresiju prije upload. Ali ipak ne dovoljno.

    ReplyDelete
  4. miki198526 May, 2014

    Cine se da je ispravljena greska,kod mene je na,prosloj verziji cesto pucao fb,iskakao,sad je ok

    ReplyDelete
  5. Izgleda da je to update samo za "buduce" verzije, tj priprema za 8.1. Evo jedan citaoc javlja da je upload fotografija u pozadini moguc. Ne mora vise otkljucan telefon ostajati, a to omogucava tek WP8.1 nadogradnja.

    ReplyDelete
  6. Da izgleda zbog toga je brzo dosla nadogradnja nakon prosle.

    ReplyDelete
  7. Zastobfb ostaje u pozadinibkad se na back izadje?

    ReplyDelete
  8. Zato sto je Facebook na WP8.1 verzija za 8.1 a aplikacije napravljene za WP8.1 se sa back tipkom ne gase. Tako je i na Windows 8.1 aplikacije se ne gase dok ih ne ugasis rucno. I te aplikacije ne trose memoriju tako da iako su ukljucene u pozadini ne smetaju.

    ReplyDelete
  9. Zoran Nikic26 May, 2014

    Nema nikakve veze sa temom, ali evo zasto su wp najbolji i najbezbedniji po pitanju aplikacija. Evo procitajte sa http://blog.kaspersky.com/windows-8-security-apps/

    ReplyDelete
  10. Ali imam osjecaj da mi mob blokira kad je fb u stanju mirovanja! Bar se desi da mi lock screen zablokira. A imam lumiu 820, i do sad mi se to nije desavalo!

    ReplyDelete
  11. Sve aplikacije koje su u multitaskingu ne trose memoriju. to sto zna zastekati je prije bi rekao radi 512mb ram kojih ima lumia 720 i zbog WP8.1 koji jos nije oficijelan. Tako da se jos radi na njemu...

    ReplyDelete
  12. Tako je. Iako nije istina i Kaspersky sto navode ovdje kao WP je imao neke manje probleme sa Malware, gdje i kad?! To je mala neistina, a pored toga i oni sami vide da na zastiti WP sistema ne mogu nista zaraditi. I zbog toga sada prave aplikacije koje ce cuvati podatke kao bankarske lozinske, sifre, sakrivanje fotografija itd. Jer pored toga Malware na WP nije moguce napraviti.

    ReplyDelete

Ostavite komentar