29.5.14

Clipr aplikacija za uređivanje slika

Clipr

Clipr je nova aplikacija koja korisnicima Windows Phone 8 sustava pruža mogućnost da pokažu svoju kreativnost. Pomoću ove aplikacije možete kreirati sliku za pozadinu na vašem uređaju ili se pak poigrati funkcijama poput spajanja i zamućivanja dijelova slike te na taj način dobiti nove zanimljive slike.

 

Clipr_Menu

Kada se aplikacija pokrene, korisnik može birati između tri mogućnosti Clipr aplikacije. Te mogućnosti su: Clip tool, Merge tool i CoverTile (o svakoj mogućnosti u nastavku).
Sliku koju želite urediti potrebno je učitati iz galerije slika na vašem uređaju ili iz galerije koja je ugrađena u aplikaciju jer Clipr nema ugrađenu mogućnost snimanja fotografija direktno iz aplikacije.

 

Clipr_Clip

 

Clip tool

Korištenjem “Clip tool” mogućnosti možete možete odabrati jedan dio slike i ugraditi ga u neku drugu sliku. Dio slike koji želite da bude u prvom planu odaberete tako da ga označite rozom  bojom ili zelenom bojom ako želite da taj dio slike bude pozadina. Sliku je moguće uvećati i pomicati kako bi se preciznije moglo odabrati područje koje želite označiti. Također, moguće je zamutiti određene dijelove slike ili odabrati neki od ponuđenih efekata za uređivanje slike.

 

Clipr_Merge_Covertile

 

Merge tool

“Merge tool” vam pruža mogućnost spajanja dvije slike u jednu. Nakon što su učitane slike iz galerije moguće ih je povećavati ili rotirati kako bi se što bolje stopile u jednu sliku. Merge tool također ima mogućnost primjene raznih efekata za uređivanje slika.

 

Cover tile

“Cover tile” služi za kreiranje pozadinskih slika i dosta je sličan Clip tool mogućnosti, samo što nema mogućnost izrezivanja slika kao Clip tool.  Koristeći Cover tile jednostavno spojite dvije slike, odaberete neki od ponuđenih efekata i spremite sliku kao pozadinu.

 

Nedostatak kod ove aplikacije je to što postoji mogućnost da onaj dio slike koji ste željeli u prvom planu bude malo pomaknut u odnosu na mjesto na kojem je bio dok ste kreirali sliku. Razlog tome je što slika dok se uređuje nema istu veličinu kao kad se postavi kao pozadina.

 

Ovo je jedna veoma zanimljiva i zabavna aplikacija koja će se sigurno svidjeti mnogim korisnicima. Uz malo truda i kreativnosti možete stvoriti lijepe fotografije. Aplikacija je besplatna i možete je preuzeti klikom na sliku ili preko QR koda.

 

qr_clipr

6 komentara :

  1. Događaj dana je novi Tapatalk 2.0 , i on pod hitno zaslužuje jedan dobar tekst.

    ReplyDelete
  2. Izvini, Dino, ali da li znas ima li ikakvih vijesti kada ce zvanicna verzija wp 8.1 izaci? Iskreno ne mogu vise docekati da je vidim. Namjerno cekam zvanicnu verziju, bas da vidim.

    ReplyDelete
  3. Zvanicni nema nikakvih jos vijesti. Ali imam osjecaj da ce biti oko 15-20 juna... Kada se ocekuje i lumia 930.

    ReplyDelete
  4. Objavljen članak o Tapatalk aplikaciji :)

    ReplyDelete
  5. Hvala puno na brzom odgovoru. Brate, oteglo se čekanje na zvaničnu verziju, k'o gladna godina...

    ReplyDelete
  6. Razumijem :) i meni je tako bilo sa preview for developers. Od prosle godine znam da ce doci 8.1 pa se ocekivalo preview u februaru (nezvanicno), i kasnije zvanicno 14.04.

    ReplyDelete

Ostavite komentar