25.5.14

Microsoft objavio dvije nove aplikacije za WP

help tips aplikacija setup

 

Microsoft je objavio dvije nove aplikacije koje će se vama možda svidjeti pa bi želio da ih predstavim. Jedna aplikacija je direktno vezana za pomoć i savjete prilikom korištenja Windows Phone uređaja. Nastala je iz ideje da se prenesu sve informacije koje su inače na windowsphone.com u sekciji sa „savjetima“ u jednu aplikaciju tako da ih svako može jednostavnije dokučiti nego li preko stranice.

 

Help+Tips

 

Help_And_Tips_Screens

 

Aplikacija se zove Help+Tips i samo je za WP8.1 uređaje. s obzirom da će uskoro svi dobiti WP8.1 moći će svi i uživati u njoj. Pored informacija u tekstualnom obliku u aplikaciji imate i razne video zapise koji će pojednostaviti i objasniti sve važne promjene u WP8.1, ali i osnovne stvari kao zaglavlje i ikone Windows Phone uređaja objašnjeno u detalju. Aplikaciju možete preuzeti klikom na sliku ili skeniranjem QR koda ispod.

 

QR_Help_Tips_App

 

#wpdev

 

Slijedeća aplikacija koju je Microsoft objavio jeste #wpdev. Pitate se sada zašto # ima u nazivu, a jednostavno je riješenje tog pitanja, # je hashtag koji koriste razvijaći (programeri) na Twitteru da bi međusobno komunicirali o WP (Windows Phone) + dev (development – razvijanju). Taj hashtag je čak i meni dosta puta pomogao kada trebam nabrzinu banalno riješenje, a imam problema s tim jer ne vidim riješenje odma. Programeri su takvi po prirodi i pomoći će rado ljudima, a posebno drugim programerima.

 

wpdev screenshots setup

 

Za sve njih, a i one koji žele biti programeri je napravljena ova aplikacija. U samoj aplikaciji će te pronaći linkove do vježbi za programiranje, od početnički stvari do naprednih, pored toga u aplikaciji imaju sesije koje su održane na BUILD konferenciji nakon „glavnog“ nastupa i prezentacije WP8.1.

 

Tu još nije kraj, u aplikaciji također imate kontakte (Twitter profile i web adrese) najznačajnijih programera Windows/Windows Phone platforme na engleskom govornom području. Ako ste negdje zastali u kodu i ne znate dalje, onda imate Twitter i webstranice iz aplikacije koji će vam sigurno pomoći dalje. I ovu aplikaciju možete kao uvijek preuzeti klikom na nju ili skeniranjem QR koda.

 

WPdev Qr code setup

11 komentara :

  1. Vladan Vukajlovic26 May, 2014

    Facebook ima nafogradnju danas

    ReplyDelete
  2. Oficijelna? koja je verzija trenutno? Jer je prije par dana imala vec jednu nadogradnju...

    ReplyDelete
  3. Zoran Nikic26 May, 2014

    nece update , izbacuje prilikom instalacije....

    ReplyDelete
  4. Moguce da je te kstigla u trgovinu, ta greska se pojavljivala cesto ljudima na WP8.1. Cak mi javljaju za Porgnozu isto tako kao "evo update" ali ne mogu ni da instaliram update niti da izbrisem aplikaciju :) to je greska do 8.1. A i trgovine. Mora se malo sacekati dok oni uradi upload aplikacije na trgovinu, nakon toga moze pomoci prekidanje instalacije u trgovini i brisanje temporerne memorije nakon toga i gasenje telefona. To meni uvijek rijesi tu gresku.

    Mada ako je fajl na trgovini stari a javlja update onda nista ne pomaze :D osim cekanje...

    ReplyDelete
  5. Zoran Nikic26 May, 2014

    I ja trenutno koristim beta verziju, i do sada sa njom nisam imao problema...

    ReplyDelete
  6. Vladan Vukajlovic26 May, 2014

    8.1.6.0 oficijelna

    pre nego sto sam napisao prvi post vec sam instalirao update

    ReplyDelete
  7. Sta svi ce dobit wp8.1 kako cu ja dobit nadogradnju tu kad imam lumiu 900 i wp 7.8???

    ReplyDelete
  8. WP8.1 je samo za WP8 korisnike. WP7 i WP8 su samo po izgledu isti, ali se razlikuju u pozadini kao nebo i zemlja. Za Lumiju 900 7.8 je bila 99.% sigurno zadnja nadogradnja. I kada otvorite ove dvije aplikacije na racunaru, a i na telefonu, pise Windows Phone 8 i Windows Phone 8.1, i ne pise 7.

    ReplyDelete
  9. Da, evo objavio sam vec. I izgleda da je upload pod zakljucanim zaslonom sada moguc...

    ReplyDelete
  10. Malo si mutav onda citaj text koji si gore napisao!!!

    ReplyDelete
  11. Ja sam ga valjda i napisao i znam sta sam napisao :) i pokusao sam ti objasniti da WP7 i WP8 nije isto i logicno je ako napisem "svi ce dobiti 8.1 to vazi za WP8 korisnike!!!" Ni u snu ne mogu pomisliti WP7 korisnici da se t oodnosi na njih. Sorry ako si ti tako razumio. I ako citas malo vise WP Novosti pogotovo tada ne bi pomislio da se to odnosi na WP7 telefone. :) lijep pozdrav.

    ReplyDelete

Ostavite komentar