24.5.14

Xbox Music, Facebook, OneDrive, 6snap nadogradnje

Store picture

 

Novo izdanje važnih nadogradnji za vas. Danas imaju Xbox Music, Facebook za WP8.1, OneDrive i 6snap nadogradnje i neke od njih donose nove funkcije.

 

Music App Setup

Danas je tačno dvije sedmice prošlo od zadnje nadogradnje Xbox Music (samo „Music“ u nekim regijama), i današnja nadogradnja donosi malo noviji dizajn aplikacije i nove funkcije. Dizajn aplikacije se promijenio u tom pogledu da se naslov „xbox music“ smanjio da bi stalo više sadržaja ispod. Pored toga Xbox Music donosi i novu funkciju prebacivanja pjesama, od sada možemo prebaciti pjesmu brisanjem albuma na gore ili dole za naprijed ili nazad. Drugačije se nije moglo ugraditi jer se dugmadi za puštanje muzike nalaze i pivotu koji reaguje na pokrete brisanja lijevo ili desno. I kako su napisali u log fajlu ispravili su neke postojeće greške.

 

Malo po malo Xbox Music dolazi na nivo dobre aplikacije koja se može koristiti. U suštini za običnog korisnika Xbox Music je i sada dobra apliakcija. Aplikaciju možete preuzeti kao i uvijek klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda. Xbox Music je samo za WP8.1 uređaje!

 

qr_xbox_music_1

 

OneDrive Setup

OneDrive aplikacija je slijedeća na spisku sa nadogradnjom. Od danas možete preuzeti verziju 4.1.3.0 koja donosi funkciju da se OneDrive može koristiti iz drugih aplikacija, tj one koje imaju ugrađen filepicker sistem za odabir fajlova sa telefona mogu direktno koristiti i fajlove sa OneDrive.

 

Ovako OneDrive postaje 100% funkcionalna sa WP8.1, i ovako ima dosta smisla da je OneDrive proširena memorija telefona kada se mogu fajlovi koristiti kao da su na telefonu. Isprobajte odma i preuzmite OneDrive ako niste do sada, klikom ispod ili skeniranjem QR koda.

 

QR_OneDrive

 

6snap Setup

6snap također ima nadogradnju danas na verziju 3.0.0.2 koja u suštini donosi samo jednu važnu promijenu, a to je dopisivanje koje je predstavio Snapchat nedavno u oficijelnoj aplikaciji. Rudy Huyn je to odma ugradio u 6snap, iako nije sa svim funkcijama kao oficijelna verzija ipak dopisivanje pored snap-ova je moguće sada.

 

QR_6snap_0

 

facebook setup

Facebook za WP8.1 se isto nalazi na ovom spisku aplikacija, nadograđena je na verziju 8.1.5.9 ali programeri aplikacije nisu opisali u izvještaju promjena bilo kakvu promijenu, tako da možemo samo nagađati o čemu se radi. Ipak je preuzmite jer svaka nadogradnja donosi neka poboljšanja.

 

QR_Facebook

 

Još jedna mala napomena kada smo kod nadogradnji, nadogradnje su veoma važne za aplikacije, donose važne promjene i zakrpe, korisnici bi uvijek trebali imati najnoviju verziju aplikacije i nikad ne moraju strahovati da nešto ne radi u njoj. Ako ne radi programer će to ispraviti, ali ako ostanete na prošloj verziji onda ste dvostruko na gubitku jer nemate nove funkcije.

 

Ovo govorim jer vidim za Prognoza aplikaciju verzije koje su stare 6 mjeseci u opticaju, što je još gore vidim ocjene ljudi koji koriste 1.2.** verziju a trenutno se nalazi na 1.7.9.* i između te dvije verzije je prošlo 5-6 mjeseci. Koristite vašu trgovinu i nadogradite aplikacije, ili vam ne smetaju brojevi na Live Tile trgovine?!

2 komentara :

  1. Fb nije vise stabilan kao pre, puca, izlazi iz app. To se desava posle poslednjeg azuriranja wp 8.1, a kod prvog wp 8.1 bilo je u redu. Ativ S

    ReplyDelete
  2. miki198524 May, 2014

    I u mene fejsbuk ne radi vise kako treba,svaki put kad ga otvorim pada,puca!

    ReplyDelete

Ostavite komentar