13.5.14

Prvi Prestigio uređaj sa Windows Phone sustavom

Prestigio-MultiPhone-PAP5507-DUO


Prema najavi na Microsoftovoj Build 2014 konferenciji, proizvođač pametnih telefona Prestigio, koji je do sada proizvodio uređaje na Android sustavu, se uključuje na tržište uređaja sa Windows Phone sustavom.

Prestigio se na tržište namjerava uključiti sa uređajem koji nosi oznaku Prestigio PAP5507 DUO. Uređaj će imati IPS zaslon veličine 5” (1280 x 768) koji će biti zaštićen Gorilla Glass 3 staklom, te će biti pogonjen Qualcomm Snapdragon 400 procesorom radnog takta 1,2GHz. Također, imati će 1GB RAM memorije i 8GB interne memorije koja je proširiva sa microSD memorijskom karticom. Stražnja kamera će imati rezoluciju od 8 megapiskela sa LED bljeskalicom, a prednja rezoluciju od 2 mekapiksela. Poznato je i da će ovaj uređaj imati Bluetooth 3.0, GPS i 3G sa HSPA+ standardom.

Ovaj uređaj sa dual SIM podrškom pripada srednjoj kategoriji i u prodaji će biti sa već instaliranim Windows Phone 8.1 sustavom. Iako nije objavljeno kada će doći na tržište, neki izvori navode kako bi se ovaj uređaj na Europskom i Ruskom tržištu mogao pojaviti u srpnju.

izvori: wmpoweruser, WPCentral

10 komentara :

  1. Uglavnom dosta imam poznanika a i priatelja koji hvale Prestigio ali na Androidu....tako da se nadam da ce biti i s nasim WP8.1 sustavom.

    ReplyDelete
  2. Neoplantius14 May, 2014

    Cena, i ponuda kod mobilnih operatera biće presudni za prodaju. Nokia je proverenija, Prestigio mora biti povoljniji.

    ReplyDelete
  3. Da, ja isto nikad nebi kupio Prestigio ako je cijena slična kao u Nokie.. Radije se malo protegnut i kupit provjereno kvalitetan uredjaj- Nokiu
    cijena, mozda tek kad izadje nece biti tako pristupacna ali nakon kratkog vremena bi trebala pasti, vecinom tako bude kod tih jeftinijih marki.

    ReplyDelete
  4. Prestigio se pokazao kao dosta dobar sa tabletima i mobitelima, za trazenu cijenu dosta se dobije.
    Mislim da Prestigio treba samo pružiti kvalitetu, a WP8.1 je fluidan, nece biti lagova tako da bi to mogla biti dosta zanimljiva kombinacija za korisnike.

    ReplyDelete
  5. Po ovim brojkama ovo je super telefon :) razlika u odnosu na l920 je veci ekran i slabiji procesor. Sad koliko utice ta razlika na brzinu nisam siguran. Neki .doc sa 80 strana sam otvarao sa L800 za oko 45 sekundi. Slicno vreme je i sa L920 tj, isto je vreme samo uz dodatne izmene dokumenta sto mu povecava tezinu za otvaranje.

    ReplyDelete
  6. Vladan Vukajlovic14 May, 2014

    Moram na wnglwskom ,znaci ides ovako:
    batery saver=>usage=>viber=>i postavis na ON da radi u pozadini

    ReplyDelete
  7. Vladan Vukajlovic14 May, 2014

    Iskreno ja sumnjam u ovu pricu ,zasigurno bice zadovoljavajuci kao sveopsti uredjaj,ali ja vidim isuvise stvari koje mu ne idu u korist:dve kartice=automatski povecana potrosnja baterije ,ekran od 5" nema full hd isuvise los prikaz imao sam prilike da se igram sa "Prestigio MultiPhone 5044 Duo" mnogo losiji prikaz nego na Bilo kom Samsungu SIII ili moj Ativ S (iste slike postavljao i na jednom i na drugom),ako postave istu kameru kao kod 5044 nece se proslaviti i na Ativu nije vrh vrhova ali je 5044 daleko iza ,da ne pominjem neke Nokia modele,
    jedini plus je 5" ekram,prosiriva memorija i verovatno cene ,samo jos da sacekamo jos i kapacitet baterije (mada mislim da nece preci 2000mAh)

    ReplyDelete
  8. Eee hvala puno na pomoci... :)

    ReplyDelete
  9. Moguće da si u pravu, vjerojatno će se držati svoje standardne kvalitete, a karakteristike i kvaliteta samog uređaja bi trebale biti opravdane cijenom.

    To što spominješ lošiji prikaz, mislim da je to "normalno" za takve uređaje i to se ne može mjeriti sa Nokiom, Samsungom ili nekim trećim. A kameru da ne spominjem, piše recimo 8 megapiksela a ono kvaliteta lošija od neke kamere koja ima 5 megapiskela. To je do kvalitete samog senzora i softvera za kameru.
    Primjer, jedan poznanik je imao nekakav "Mediadroid" sa 5mpx kamerom, a slika kao da je slikano VGA kamerom.

    ReplyDelete
  10. Znači izlazi u junu.Baš me interesuje cena, koja i ne mora da bude popularna.Moja iskustva sa "Prestigio" brendom su pomešana.Čuo sam da se telefoni na androidu, često kvare.Ja posedujem Prestigio Windows tablet na Windows 8.1 OS i blago je rečeno, da sam za sada oduševljen.Što se tiče kamera na mobilnim uređajima, ko hoće kvalitet zna se da mora da ugrađuje kameru sa Sony CMOS senzorom.To su shvatili i Samsung, LG, Huawei, Oppo.Mnogi od tih premium smartphona imaju i OIS, koji se od skoro može ugrađivati i na druge telefone, sem Lumia modela, (istekao vremenski patent).
    Ako sam nekom pomogao neka mi udari jedan plus. ;)

    ReplyDelete

Ostavite komentar