25.5.14

Serbia Floods aplikacija

Serbian floods setup

Serbia floods aplikacija humanitarnog karaktera i prva je ovakvog oblika sa naših prostora. Aplikaciju je napravila Microsoft zajednica Srbije u cilju informisanja javnost i prikupljanja donacija za žrtve poplava. Aplikacija također sadrži važne brojeve koje mogu korisnici pozvati da bi dobili potrebne informacije o poplavama.

 

 

serbian floods screenshots

 

Pored žiro računa postoji i PayPal način uplate za donacije koji ide direktno u fond Srbije za poplavljene regije. Preuzmite aplikaciju klikom na nju ispod ili skeniranjem QR koda.

 

serbian floods qr code setup

 

 

U planu je aplikacija i za BiH, potrebno je samo da skupimo sve potrebne informacije, kontakt brojeve važeće, kao i račune za donaciju. Tu nam možete i vi pomoći aktivirajte se malo s nama i prvo oni koji imaju donirajte, a drugo oni nemaju a željeli bi pomoći pomozite nam oko organizacije i sakupljanja svih važnih informacija kao što je to u ovoj aplikaciji da napravimo i za BiH. Potrebni su nam žiro računi važeći i provjereni, info brojevi također važeći i provjereni, kao i ostali oblici donacija.

 

Mi svi možemo pomoći ljudima u poplavama širom Balkana, umjesto da kupimo jednu ili dvije plaćene aplikacije možemo donirati u ove svrhe pozivima na brojeve ili slanjem sms poruka. Evo ispod i fotografija sa brojevima.

 

10364059_1480568715494212_7919006318748054674_n

 

Usput još pogledajte članak koji je objavio Microsoft povodom katastrofe koja je zadesila Balkan. – Microsoft

 

Hvala Miloradu na javljanju za aplikaciju.

2 komentara :

  1. Vrlo dobra i korisna aplikacija. Stvarno pohvalno za Microsoft što je reagirao.

    Znam da kompliciran i da je sada za to dosta kasno ali nedaj Bože da se opet dogodi neka slična situacija sigurno neće biti na odmet takva aplikacija.

    Vjerujem da nebi bilo loše kad bi se napravila ovakva aplikacija i povezala sa stranicom poplave.rs.. da se vidi recimo po prihvatnim centrima fali li volontera, potrepština itd., ubacit mogućnost slanja obavijesti. Naravno, trebalo bi na neki način osigurati i pouzdanost podataka. Ovih dana su se dosta ljudi preko twitera informirali pa je bilo krivih i starih informacija i svašta nešto ali ako bi se to saželo u jednu aplikaciju sa provjerenim podacima to bi bilo odlično.

    Ako netko ima još kakvu ideju neka napiše pa možda netko pročita, vidi nešto korisno pa možda i realizira nešto od toga.. nikad se ne zna ;)

    ReplyDelete
  2. Vrlo dobra i korisna aplikacija. Stvarno pohvalno za Microsoft što je reagirao.

    ReplyDelete

Ostavite komentar