30.5.14

Nokia Windows Phone aplikacije imaju novog izdavača Microsoft Mobile Oy

Nokia apps

Od danas sve Nokia brendirane aplikacije u Windows Phone trgovini imaju novog izdavača, Microsoft Mobile Oy. Ako tražite bilo koju Nokia aplikaciju ispod imena aplikacija ugledat ćete novo ime kompanije Microsoft Mobile. Kad tad se ovo moralo desiti, samo je pitanje sada šta će biti i sa nazivima aplikacija, jer dosta njih nosi još ime „Nokia“ u nazivu, kao Nokia Camera, Nokia Storyteller Beta, Nokia Creative Studio itd. Lično meni ne bi smetalo niti bi umanjilo kvalitet ijedne od tih fantastičnih aplikacija da se zovu samo „Camera“, „Storyteller“ ili „Creative Studio“.

 

Za one koji se pitaju šta je sa HERE aplikacijama kao HERE Drive, one su još uvijek pod vlasništvom Nokije ali pod zasebnom kompanijom „Here Europe B.V.“. Microsoft je samo preuzeo dio uređaja, a ne ostalih servisa kao HERE.

 

Kada smo već kod aplikacija, Nokia zaslon aplikacija ima nadogradnju. Nije bilo izvještaja o promijenama uz nadogradnju, ali znamo da donosi pripreme za Cyan nadogradnju koja će stići uz oficijelnu nadogradnju WP8.1. Pored toga primjetimo da ima malih promjena u aplikaciji, tačnije u „Color Profile“ (prije Lumia Profile), slajderi za podešavanje su sada bez stepena, tako da se mogu podesiti kao i slajderi za jačinu glasnoće. Preuzmite nadogradnju aplikacije klikom na link ispod ili skeniranjem QR koda.

 

qr_nokia_display

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar