4.5.14

Bill Gates više nije Microsoftov najveći dioničar

Bill-Gates

Lijep pozdrav dragim čitateljima, zovem se Martin Visković i čast mi je priopćiti kako sam od danas postao dio tima portala WP Novosti.  Imam 22 godine, student sam Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku. Veliki sam obožavatelj Microsofta, volim tehnologiju, godinama pratim razvijanje operativnog sustava Windows, od nedavno otkad sam kupio svoj HTC 8X sam počeo intenzivno pratiti i platformu Windows Phone. Zahvalio bih se ovom prilikom Dini, osnivaču portala, na ukazanom povjerenju, kojeg ću nastojati i održati.

Dakle, Bill Gates, uvijek dobrotvor, odlazi na taj način da ne bude više Microsoftov najveći dioničar. Tu je titulu Gates održao sve od osnutka tvrtke Microsoft. Počeo je sa udjelom od 64% zajedno sa suosnivačem Paul Allenom. Međutim Gatesova dobrotvorna nastojanja govore u ime njegove i suprugine zaklade “Bill & Melinda Gates Foundation” koji konstantno izjeda njegov udio u tvrtci.

Poduzeće je danas podneseno prodajom Gatesovih 4,6 milijuna dionica MSFT-a (u iznosu od 185,6 milijuna dolara), i to je bilo dovoljno da povuče svoje vlasništvo na 330,1 milijuna dionica. Prodajom dionica Bill Gates je svoje vlasništvo od 64% smanjio na manje od 4%. Gates je u prosjeku prodao 80 milijuna dionica Microsoft-a godišnje.

Ballmer

Tako da s 330,1 milijuna dionica stavlja Bill  Gatesa na drugo mjesto hijerarhije vlasništva u Microsoftu, tko je onda na prvom mjestu? S 333 milijuna dionica, je dakako njegov nasljednik, danas bivši izvršni direktor Steve Ballmer.

3 komentara :

  1. Pozz Matin, i ja imam HTC 8X pa sad znam kome se direktno obratiti za pomoc ukoliko bude bilo potrebno ;)

    ReplyDelete
  2. Martin Marca Visković04 May, 2014

    Naravno, najmanji problem! :)

    ReplyDelete
  3. Martine jeli znas dali ce imati za htc 8x neku aplikaciju za blokiranje poziva kao nokia lumia call & sms filter. Jeli moguce takvu aplikaciju neko da izmisli za htc 8x... Nadam se da ce imati nakon juna i kod Htc 8x kad izadze novi upgrade wp 8.1 potrazite to od microsofta ili od htc kompanije vi to bolje razumijete nego ja... Stvarno nam treba neke takve aplikacije koje su mislim osnovne u ovom vremenu...

    ReplyDelete

Ostavite komentar