8.5.14

Nokia i Microsoft objavili novu zajedničku reklamu

Nokia Microsoft more colorfull

Nokia i Microsoft su nakon Akvizicije od Microsoft-a počeli sa reklamiranjem Windows Phone na „šaren“ način. Naime sami će te se uvjeriti u reklami prikazuju popularne modele telefona iz Nokije i djelimično pomiješano sa Microsoft-ovim elementima kao miš na računaru (na Windows XP Desktop-u), uz to vidimo i „Snake“ popularnu igricu sa Nokia uređaja. Kako se bliži kraj video zapisa vidimo kako sve postaje „šarenije“.

 

 

Nisam siguran jeli to način na koji bi se trebali reklamirati ali svakako da je bolje imati reklamu nego ne imati je. Sve stvari u video zapisu su nekako povezane za historiju ili Nokije ili Microsoft-a, dok na kraju žele jasno pokazati da budućnost pišu zajedno.

6 komentara :

  1. Vrlo zanimljiva reklama.. ne znam koliko sam u pravu ali na početku se prikazuju Nokia uređaji kad je Nokia bila vrh mobilne industrije, zatim se prikazuju razni koraci i prepreke što vjerojatno simbolizira sve one uspone i padove što je Nokia prolazila do danas. Oni šareni konfeti na kraju su konačni zajednički uspjeh Microsofta i Nokie.. valjda tako nešto :D

    ReplyDelete
  2. izvinjavam se sto nije vezano za temu. Naime,od skoro Sam vlasnik lumie 920 I azurirao Sam ga na 8.1. I pored promjene regions I jezika I dalje nemam Cortanu. Zamolio bih vas da. Mi pomognete oko problema. Unaprijed hvala.

    ReplyDelete
  3. I ja sam tako razumio. sva dostignuca i sva historija, cak onaj papir iz printera kao Nokia je proizvodila nekad papir 1800 i neke godine. Tako i Snake, sve je nekako povezano. i sa Microsoftom isto, diskete i Windows...

    ReplyDelete
  4. pozdrav,


    za jezik/regiju je malo neobicno postaviti na 8.1 jer se mora restartovati dva puta telefon. Prvo odete u jezike telefona i namjestite na English US, bitno je da je US a ne UK. pojavit ce se nakon izbora dugme gdje pise "potrebno je uraditi reset telefona" misli se samo na ugasiti/upaliti/ nakon pritiska na to telefon ce se sam ugasiti pa upaliti, zatim opet u postavkama morate regiju namjestiti na USA. I opet ide isti restart kao i prije toga. I nakon ta dva restarta trebala bi biti Cortana dostupna pod trazilom (donja desna tipka na windows phone) ili pod aplikacijama i nazvana je Cortana, znaci na pocetku negdje.

    ReplyDelete
  5. Vladan Vukajlovic08 May, 2014

    pored regiona i jezika na US obavezno mora i lokacija da bude ukljucena

    ReplyDelete
  6. Da, vidis o tome nisam razmisljao jer mi je uvijek i ukljucena. nemam razlog da nije :) A Cortana ionako mora da zna lokaciju non stop, da bi mogla i raditi. logicno.

    ReplyDelete

Ostavite komentar