5.5.14

OneDrive aplikacije ima slijedeću nadogradnju

OneDrive Setup

Prije nešto više od sedmicu smo imali već jednu nadogradnju ove aplikacije koja je donijela nove funkcije vezane za WP8.1 nadogradnju, danas imamo slijedeću nadogradnju iste ali ne i nove funkcije. Kako piše u log fajlu promjene u ovoj verziji (4.1.2.) OneDrive aplikacije su „popravljanje grešaka i popravljanje rada aplikacije“.

OneDrive aplikacija je veoma dobra aplikacija ako želite spremiti vaše podatke sa računara ili Windows Phone u oblake. OneDrive inače nudi 7GB uz svaki Windows Phone, a u zadnje vrijeme su često imali poklone za korisnike tako da je svako mogao „povećati“ svoje spremište na OneDrive čak i do 150GB. U prosjeku su korisnici dobijali oko 20GB. Svako ko nema još ovu aplikaciju savjetujem da je skinete sa klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda

OneDrive

7 komentara :

  1. Kako se moze povecati kapacitet onedrive ja imam 10GB A netko ima 20-120GB ?

    ReplyDelete
  2. dok su bile akcije Microsoft je nudio vjernim korisnicima 25Gb kao poklon. Prije godinu ili dvije je svako imao 25GB i oni su smanjili prostor na 7GB jer su primjetili da rijetko ko koristi. Ostavili su onima koji su i imali podatke na SkyDrive tada na 25GB. Kasnije su bile akcije kod kojih se moglo dobiti 3GB u startu ko odobri upload sa telefona na OneDrive. pored toga su davali i 10GB za prijatelje koje dovedes na OneDrive i takve akcije.

    A ko ne zeli ove akcije ima i biznis planove koje nude uz placanje da povecas memoriju...

    ReplyDelete
  3. Znaci valja cekati akcije :)

    ReplyDelete
  4. da, a i akcije traju samo po godinu dana. dok su ovih prvih 25GB davali dozivotno.

    ReplyDelete
  5. Ja jos uvek koristim win8.. I zanima me da li mogu da prebacim vise slika odjednom ili moram jednu po jednu?

    ReplyDelete
  6. OneDrive nazalost za WP8.0 ima samo upload jednu po jednu, a ako zelite da radi automatski ukljucite to u postavkama telefona i sve naredne fotografije na telefonu koje nastaju od tog trenutka ce biti automatski uploadovane na OneDrive.


    U WP8.1 aplikacije ima mogucnost odabira vise fajlova istovremeno.

    ReplyDelete

Ostavite komentar