9.5.14

Nokia Lumia 630 dostupna u Italiji od 20. maja

Lumia_630-3G-duo-facing-in-line

Nokia Lumia 630 je prvi telefon seriji Nokia Windows Phone 8.1 uređaja. Od 20. maja će biti dostupan u Italiji za prodaju, i na jednoj stranici smo pronašli i više detalja. Oficijelna cijena uređaja je potvrđena zvanično i bit će samo 150€.

mediaworld

Podsjećamo, Nokia Lumia 630 je nasljednik Lumia 620 serije mada neki smatraju da ne zaslužuje 6*** naziv. Ipak ovaj uređaj dolazi sa WP8.1 i za ovu cijenu i specifikacije mislim da je opravdan naziv 630, ipak je bolji od Lumia 520 i to ne treba da zbuni korisnike jer će vjerovatno doći i nasljednik Lumije 520 koji će biti slabiji od 630. Nokia Lumia 630 dolazi u crnoj, žutoj, narandžastoj, zelenoj i bijeloj boji.

Više informacija na: mediaworld.it

19 komentara :

  1. Quad core za 150e i ne zasluzuje 6 seriju!?
    Imace 512mb rama inace ladno moze da bude 730 iako je kamera 5mpx.Low end 520 radi kao zmaj i dobro je sto je Nokia ostala na nogama.Inace bi morali dati po 250e za iole pristojan telefon.

    ReplyDelete
  2. Za taj novac je extra!

    ReplyDelete
  3. Nevezano za clanak,italijanski plaffo je objavio da windowsphone 8.1 zvanicni,izlazi 28 juna....

    ReplyDelete
  4. Da, neki kazu kao to ne zasluzuje 6 seriju jer je losije od 620. Mada nije losiji, ima veci zaslon, bolji procesor i bolje senzore unutra. Bluetooth 4.0 itd. Sve u svemu osvjezenje ali u rangu 600 serije. A cijena 150€ mislim ne moze biti bolje. Naravno ovo oko RAM, uvijek savjetujem 1GB ali koliko novca toliko muzike.

    ReplyDelete
  5. Da, za 150€ nov telefon sa garancijom. :)

    ReplyDelete
  6. 24. juna otprilkke pocinje oficijelna podrska za wp8.1 ali to ne znaci da ce i update. Mada ce mozda i prije nego 24. juni.

    ReplyDelete
  7. Nadamo se sto prije!!!

    ReplyDelete
  8. :) ali treba opet napomenuti mobilne operatere. Oni imaju zadnju rijec za one koji su kupili telefona u bhtelekom, vip, mobis, eronet i druge mreze oni cekaju da njihovi operateei puste. Mada i to ne bi trebalo dugo trajati.

    ReplyDelete
  9. Da i to,ja kad sam kupio lumiu 920 bila je "brandirana" al sam je flesirao,je da sam izgubio garanciju,ali ko ce cekati da operater pusti svoju doradzenu verziju

    ReplyDelete
  10. Vidjeh ga veceras slucajno na njemackom trzistu po cijeni od 159 evra, vec dostupan.

    ReplyDelete
  11. 630 vec izasla? Ili je kao narudzba? Super ako jeste :)

    ReplyDelete
  12. Da i moja je bila "brandirana" samo softverski, nigdje znaka na njoj a bila je od Vodafone. Tako da sam prebacio na CV varijantu i oni prvi dobijaju.

    ReplyDelete
  13. I ja sam isto tako uradio ubacio CV italia preko nokia care suite,ali kako pricaju ovdje u italiji,gubi se garancija

    ReplyDelete
  14. Da, s tim se gubi garancija. Ali na isti nacin se moze i vratiti. U lumia 920 ima u sim utoru na onoj plastici maloj product code, pomocu njega vracas u nokia care suite nazad na stari rom "koji ima garanciju" :) i servis ne moze vidjeti da li ikad flesirao

    ReplyDelete
  15. Ok drug,eto vidis to nisam znao,hvala!!

    ReplyDelete
  16. Ma nista, uglavnom da se ne brines. Jedino se moras brinuti ako recimo pukne zaslon i onda ne mozes flesirati nazad jer ne vidis nista na njemu, ili ode tipka za glasnocu jer ona je potrbna kada se flesira :D inace mozes vratiti bez problema.

    ReplyDelete
  17. Nisam sinoc detalno citala, izgleda da je ipak narudzba unaprijed :)

    ReplyDelete
  18. A opet dobra vijest jer uskoro stize :) i izgleda ciljano po EU sire u drzavama gdje je wp inace jaci sa 8%-10% trzista.

    ReplyDelete
  19. https://m.notebooksbilliger.de/g/?action=search&limit=6&site=0&query=nokia+lumia+630

    ReplyDelete

Ostavite komentar