21.5.14

Klizišta aplikacija

klizista 2

Nova aplikacija za Windows Phone 8 koja se pojavila danas jeste Klizišta. U novonastaloj situaciji nakon poplava u cijelom regionu pokrenuta je stranica klizišta.com na kojoj se registriraju sva klizišta i tako upozoravaju ljude o mogućim klizištima.

klizista 1

Na stranici klizišta.com možete dodati lokaciju klizišta, fotografiju uz to i kratki opis. Postoji i aplikacija za Windows Phone 8 preko koje možete to isto uraditi. Aplikacija ima jednostavan interfejs kao što vidite na slici ispod. Sve je na jednom zaslonu i jednostavno je dodati (prijaviti) na stranicu novo klizište.

c6f45d58-ebbe-45ed-882f-d5799cf3c0cb
Za lakše lociranje klizišta možete uz podatke kao fotografiju i opis dodati i preciznu lokaciju koju će pronaći aplikacija za vas. Autor aplikacija pored toga izjavljuje da se unosi možda neće odma pojaviti na stranici klizišta.com, vjerovatno radi provjere. aplikacija vjerovatno radi i za sve okolne države iako su na mapi trenutno unosi iz BiH postoji opcija da se izabere “sve države” što pokazuje da je moguće u Hrvatskoj ili Srbiji koristiti aplikaciju.

Isprobajte aplikaciju koja sigurno može pomoći mnogima, a može čak i spasiti život. Aplikaciju možete preuzeti kao uvijek klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda.

klizista QR kod setup

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar