13.5.14

Uključite računalo pomoću VoiceWake aplikacije

voicewake stup
Cortana glasovni asistent na Windows Phone 8.1 sustavu je dobila jednu zanimljivu mogućnost. VoiceWake aplikacija, koja je dodatak Cortana glasovnom asistentu, korisnicima omogućuje da pomoću glasovne naredbe uključe računalo koje je spojeno na LAN mrežu.

Da bi aplikacija radila potrebno je upisati MAC i IP adresu vašeg računala, također je potrebno imati uključen “Wake on Lan” u postavkama matične ploče na vašem računalu. Wake on Lan je bitan jer ako nije uključen vaše računalo neće reagirati na naredbu koju dobije preko LAN mreže.
Kad unesete sve tražene postavke, jednostavnom glasovnom naredbom u obilku “Cortana wake ime računala” možete uključiti vaše računalo koje je spojeno na LAN mrežu.

Ova aplikacija će također imati i plaćenu verziju koja će imati više mogućnosti. Primjerice, Cortani ćete moći zadati zadatak da uključi računalo u određeno vrijeme ili kad dođete na određeno mjesto.


QR_VoiceWake_lite

5 komentara :

  1. Odlicna stvar

    ReplyDelete
  2. Nevezano za ovo kako da obrisem video sa telefona, u storage pise da videos -345 mb a kad odem manage storage nema ni jednog videa i jos kad dolazi cortana ?

    ReplyDelete
  3. Vladan Vukajlovic13 May, 2014

    Cortana je dosla sa update na 8.1 ali samo za US region,tako da bi koristio Cortana servis moras da podesis region na US (uradis restart telefona) pa postavis jezik na English Us (uradis restart telefona),ukljucena lokacija je isto tako obaveznaza kriscenje servisa ,sve ovo mozes da imas ako uradis upgrade preko developer tools
    ovde je objasnjenje http://www.wpnovosti.com/2014/04/kako-se-pripremiti-na-wp81-preview.html a ako ne zelis da ovo uradis moraces da sacekas zvanicni update u junu ili julu,isto tako imas na store aplikaciju cortana (koja nije zvanicna) za WP8.0

    ReplyDelete
  4. Mislim da je najbolji način da odeš na aplikaciju kojom si skinuo video, ja koristim youtube HD i preko nje skidam i brišem snimke, takođe ako si snimio kamerom ideš preko kamera aplikacije. Za Kortanu moraš imati WP 8.1 i region i jezik na US engleski.

    ReplyDelete
  5. Hvala za cortanu nisam znao da jezik toliko znaci :D a za video,ja ne skidam nikakav video nego jednostavno pise da 345 mb zauzimaju neki klipovi kojih nema,to je vjerovatno sto gledam preko internet explorera neke klipove i sad nezz kako da to obrisem

    ReplyDelete

Ostavite komentar