12.1.16

Windows Insider aplikacija ima nadogradnju

Windows Insider setup novi

Windows Insider aplikacija ima nadogradnju na novu verziju (1.3.233.2) koja donosi nekoliko ispravki i nakon nadogradnje aplikacije korisnici Lumia 950/950XL koji nisu preuzeli novi firmver koji je Microsoft pustio tek nedavno mogu ga sada preuzeti bez da rade hard reset telefona.

 

Nova nadogradnja Windows Insider aplikacije će omogućiti da korisnici koji se isključe/istupe iz Windows Insider programa mogu preuzeti nove nadogradnje kada one pređu verziju OS-a koju telefon ima u trenutku napuštanja ili ako je novi firmver dostupan, a nije bilo moguće ga preuzeti. Za preuzimanje firmvera (ako je dostupan za vaš telefon) za sada možete istupiti iz Windows Insider programa i zatim u postavkama potražiti novu nadogradnju i nakon instalacije možete se opet prijaviti na Windows Insider.

 

Korisnici koji nisu u Windows Insider programu ovo naravno da ne moraju raditi i sve nadogradnje će primati oficijelnim putem kroz Windows Update.

 

Za sada novi firmver dobivaju Lumia 950 i 950XL koji donosi ispravke automatskog osvjetljenja, ispravke u stabilnosti korištenja uređaja, ispravke sa SD karticu, ispravke kamere u tamnijim uslovima fotografiranja i ispravku za 4K video snimanje koje je prouzrokovalo linije po snimku.

 

Kako se isključiti iz Windows Insider programa na telefonu?

 

Otvorite Windows Insider aplikaciju, zatim tri tačke na dnu „…“ i zadnja opcija bi trebala na spisku biti napuštanje „leave program“ (ili na jeziku telefona) > tražit će možda prijavu sa emailom s kojim ste pristupili na Windows Insider, u nesite svoj email i šifru > zatim potvrdite u aplikaciji da želite napustiti.

 

Nakon napuštanja kao što smo napisali korisnici će dobivati redovno nadogradnje u budućnosti, znači samo u trenutku kada one pređu verziju koju imaju u trenutku napuštanja. Primjera radi ako sada imate 10.0.10586.64 i isključite se iz Windows Insider programa, vi će te morati čekati prvu oficijelnu nadogradnju (ne preko Insidera) koja će imati veću verziju nego 10586.64 jer nadogradnja na manju verziju ne može.

 

Preuzmite Windows Insider aplikaciju za WP ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar