14.1.16

Update Advisor aplikacija će vam pomoći premjestiti podatke tokom nadogradnje sistema

Windows 10 setup novi 11

Microsoft je izdao novu aplikaciju Update Advisor za pomoć korisnicima, prvenstveno korisnicima koji se ne razumiju mnogo u svoj telefon ali ipak žele najnoviju verziju operativnog sistema. Kako oni ne bi dolazili u probleme sa manjkom memorije na telefonu prije instalacije nove nadogradnje Microsoft je izdao ovu aplikaciju koja pomaže u „pospremanju“.

 

updateadvisor-screens

Pokretanjem aplikacije se dozvoljava pristup za microSD karticu ili OneDrive, nakon toga aplikacija skenira privremene podatke i briše ih. To su podaci sakupljeni sa interneta ili tokom korištenja aplikacija i koji nisu nužno potrebni. Uz sve to provjerava da li postoji nova nadogradnja za sistem i obavještava korisnika.

 

Obični korisnik koji se ne razumije mnogo u MB, GB i koliko ima slobodno i koliko treba narednoj nadogradnji za instalaciju tu brigu preuzima ova app. Pored toga ona omogućava prebacivanje podataka na microSD karticu ili OneDrive prije instalacije nadogradnje i nakon iste postoji mogućnost sa ovom aplikacijom da vratite podatke sve na svoje mjesto.

 

To je posebno važno za korisnike sa 4GB interne memorije jer će oni morati vjerovatno sve podatke prebaciti sa telefona na OneDrive ili microSD karticu prije nadogradnje na Windows 10 Mobile.

 

U trgovini trenutno se nalaze dvije aplikacije sa istim funkcijama od Microsofta jedna Update Advisor druga Upgrade Advisor. Mislimo da će jednu ukinuti i da na jednoj samo testiraju dok drugu koriste oficijelno. Korisnici mogu preuzeti aplikaciju koju smo naveli iznad u članku ali Upgrade Advisor ne mogu.

 

Preuzmite Update Advisor aplikaciju za WP ovdje.

 

izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar