12.1.16

OLX.ba aplikacija ima nadogradnju

OLX novi setup manji

OLX.ba (bivši pik.ba) portal za kupoprodaju ima univerzalnu aplikaciju za Windows 10 i vjerovatno da je prva univerzalna aplikacija sa ovih prostora jer postoji već od jula 2015. OLX.ba je također bila prva aplikacija koja je podržavala Continuum funkciju za Windows 10 Mobile.

 

Nova nadogradnja aplikacije donosi:

  • Nove postavke aplikacije prilagođene Windows 10
  • Nove teme aplikacije (i crna tema je sada dostupna).
  • Novi način upravljanja porukama, možete ih sada brisati kao u Outlook Email lijevo kako bi je označili kao pročitanu ili desno za brisanje poruke.
  • Popravke pri pretraživanju (mada nama još uvijek ne izbacuje nikakve rezultate pretrage).
  • Manje izmjene na stranici sa porukama.
  • Manja potrošnja baterije na mobilnim uređajima.
  • Obavijesti na živoj pločici.
  • Sugestije na živoj pločici (beta).

 

olx 01 screenshot

Vidi se da ekipa redovno radi na aplikaciji i na usavršavanju to je za svaku pohvalu jer do sada pik.ba nije podržavao Windows Phone ili Windows, a preuzimanjem od OLX stvar je se okrenula i aplikacija je kao što smo napisali bila vjerovatno prva Windows 10 aplikacija s ovih prostora.

 

Pored toga vidimo da beta funkcija „sugestije“ ili je namjerno uključena sa nemogućnošću gašenja iste ili je greškom onemogućeno gašenje ali bilo bi lijepo da se može ugasiti jer sugestije na pločici nisu baš ono što bi trebale biti. Zamisao je da prikazuje sadržaj koji bi se korisniku svidio na osnovu prikupljenih podataka o korisniku i njegovim pretragama ali usprkos prikupljenim podacima meni lično prikazuje sadržaje koji me ne zanimaju i možemo isto tako zamisliti da će smetati i drugim korisnicima na živoj pločici.

 

Živa pločica po nama bi trebala biti za poruke, pitanje i takav sadržaj jer ako želi korisnik nešto tražiti on će sam otvoriti aplikaciju da pretraži i ne vjerujemo da će sugestije pomoći na pločici.

 

Preuzmite OLX.ba aplikaciju ovdje.*

 

*Neke od navedenih promjena/dodataka kao i Continuum funkcija su funkcije Windows 10 operativnog sistema i nisu dostupne na WP8.1 ili Windows 8.1.

 

Hvala 9112Fisher na javljanju

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar