20.1.16

Vodafone Australija objavio da su završili testiranje Windows 10 Mobile nadogradnje

Windows 10 Mobile setup plavi

Vodafone Australija po običaju objavi i kada počne testiranje ali i kada završi za neku nadogradnju operativnog sistema. Sada je Vodafone Australija objavio na stranici za podršku kako su završili testiranje nadogradnje za Lumia 640, 640XL, 730 te 930. Uz to su uklonili podršku za Lumia 630 i kako izgleda Vodafone Australija ovaj model neće nadograditi na Windows 10 Mobile.

 

Iako smo nedavno izvještavali o tome kako je u Njemačkoj i Poljskoj T-Mobile već započeo nadogradnju za WP8.1 modele koje posjeduje ipak nemamo oficijelnih vijesti korisnika koji bi to mogli potvrditi.

 

snip_20160120172530

Na stranici Vodafone Australija piše da je testiranje završeno te se čeka dozvola za puštanje. Ko daje su suglasnost ne znamo, iako neki pišu da Microsoft mora dati suglasnost ipak je moguće da neko od nadređenih u Vodafone Australija mora dati svoju suglasnost.

 

Nakon nadogradnje na Windows 10 Mobile nadogradnje sistem stižu direktno od Microsofta i ne moraju više kroz ovo testiranje kod mobilnih operatera, to će nadogradnje učiniti preglednijim jer će sve u vrijeme koje je zabilježeno ranije biti puštene.

 

Trenutno build 10586.63 je veoma stabilan na Windows Insider programu iako ima nekoliko sitnih grešaka vjerujemo da bi se mogao Windows 10 Mobile oficijelno pustiti. Iako je oficijelna nadogradnja tek na 10586.29 Microsoft će ubrzo pustiti i oficijelnim putem .64 ako se pokaže kao stabilnija nego .29.

 

Izvor: Windows Central, Vodafone

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar