27.1.16

Windows 10 PC: Novi build za Windows Insidere dostupan

Windows 10 setup novi 10
Microsoft je upravo izdao novi build za računare za korisnike Windows Insider programa koji se nalaze na bržem načinu primanja nadogradnji. Nova verzija builda je 14251 i popriličan je skok u verziji od 11102 koji je zadnji build za Windows 10 do sada na bržem načinu primanja nadogradnji.
 
Novi build ne donosi nikakve novosti jer ta razlika u broju je radi razlike u kodu koji napravljen spram Windows 10 Mobile verzije. Windows 10 Mobile trenutno je na 10586 i do skora su obje verzije sistem prtili istu verziju ali je Windows 10 PC ekipa brže razvijala funkcije i poboljšavala sistem nego Windows 10 Mobile ekipa. Microsoft je zbog toga odlučio skok u verziji kako bi PC verzija imala realni prikaz koliko je naprednija i kako bi se mogli „mjeriti“ koliko je Mobile verzija spram PC verzije.
 
U cilju daljeg spajanja oba sistema i svih funkcija koje dijele Microsoft je odlučio ovako postupiti jer je PC verzija već na putu ka Redstone nadogradnji dok je ekipa iza Windows 10 Mobile još iza stabiliziranja koda za Mobile uređaje.
 
Uz članak o novom buildu su objavili vijest i za Windows 10 Mobile korisnike. Citiramo:
 
„Znamo da jedva čekate vijesti o novim buildovima za Mobile. Kako već znate izdali smo već Lumia 950, 950 i 550 sa Windows 10 i još uvijek smo u akciji puštanja Windows 10 kao nadogradnje za postojeće korisnike kao što smo obećali. Ekipa sada radi na podacima koje smo prikupili tokom nadogradnje Windows Insidera na Windows 10 kako bi osigurali najbolje iskustvo nadogradnje bez problema za naše korisnike. Uzbuđeni smo što ćemo nadogradnju pustiti u promet i uskoro ćemo objaviti nove informacije što prije možemo kako i gdje će nadogradnja se dogoditi za starije telefone“.
 
Na kraju su napisali jednu veoma neobičnu rečenicu, i nju citiramo:
 
„Danas izdajemo četvrti PC build i bližimo se također puštanju novih buildova za Mobile. Pustit ćemo te nove buildove za uređaje koji su došli sa Windows 10 (Lumia 950, 950XL i 550) i proširit ćemo odatle kako budemo puštali Windows 10 za druge uređaje“.
 
Rečenica mnogo zbunjuje jer Windows Insider je program kojem mogu pristupiti i WP8.1 korisnici ali ova rečenica govori da će sada razdvojiti Windows 10 korisnike koji imaju telefone preinstalirani sa Windows 10 od onih sa WP8.1 i nalaze se na Windows Insideru, kasnije će dodavati uređaje kako stižu oficijelno nadogradnje za iste.
 
Moguće da misle na Redstone Windows Insider buildove koji su napredniji nego dosadašnji jer oni vjerovatno rade optimalno na novim uređajima pa se moraju prilagoditi na starije?! Ostaje tako informacija kako su napisao Microsoft pa ćemo vidjeti u narednom periodu.
 
Izvor: Windows Blog
















0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar