5.1.16

Lumia 950XL nestala iz prodaje na Amazon V.B. i Francuske [Dodatak]

Lumia_950XL_Marketing_03_DSIM
Microsoft Lumia 950 XL na nekoliko trgovina pa i u V. Britaniji i Francuskoj nestao (povučen?) iz prodaje. Amazon je tako danas napisao uz artikl i slijedeću napomenu nakon što su zaustavili prodaju:

„Trenutno ponuda (Lumia 950XL) dostupna je na Amazonu samo preko drugih ponuđača, a ne direktno preko Amazona. Razlog tome je što su nas kupci upozorili da nešto nije uredu sa našim unosom predmeta, način na koji mi dostavljamo ili kako je opisano ovdje.“
 
 
Screenshot-39-768x507

Nekoliko stranica se odmah okrenulo i ovaj tekst protumačilo da nešto nije ok sa Lumijom 950XL. Iz prijevoda iznad se očigledno vidi da je Amazon sklonio iz ponude uređaj radi svoje greške u detaljima opisa artikla ili u načinu kako dostavljaju artikl.
 
Microsoft je danas čak izdao nekoliko detalja o Windows 10 na svom blogu u kojima piše da su prodavači iscrpili zalihe Lumia 950/950XL i to može biti jedan od razloga zašto ih nema na nekoliko Amazon trgovina. Uz to dodaju da se trude da naprave brzo nove uređaje koji bi trebali stići uskoro opet u prodaju tamo gdje nedostaju.
 
Još jedan razlog koji možemo uzeti u obzir jeste da je Microsoft možda direktno kontaktirao prodavače kao Amazon i zaustavili prodaju dok ne urade nadogradnju softvera i firmvera na bolji i noviji koji ne bi trebao imati problema s kojima su se suočavali korisnici koji su kupili uređaje prvog dana.
 

Dodatak

 

snip_20160105022325

Danas smo napisali članak o tome kako je Amazon pauzirao u V. Britaniji prodaju Lumia 950XL (crnu varijantu) koja je izazvala buru i mnogobrojne (nepotrebne) komentare korisnika kako se ispostavilo sada. Amazon je naime vratio opet u prodaju Lumia 950XL i teorija o povlačenju uređaja iz prodaje radi greške samog uređaja ili radi nekog masovnog vraćanja probala je sada oficijelno.

 

Oznaka ispod prodaje uređaja je nestala i oficijelno se nalazi opet u prodaji. Nama je sumnjivo bilo da uopšte neko prenosi “vijest” o tome kako je Amazon navodno radi greške na uređaju prestao prodaju istog ali samo u crnoj varijanti, kako da bijela nije bila pogođena i kako da ni Amazon i Microsoft nisu oficijelno ništa o tome spomenuli, a ti portali znali o čemu se tačno radi?! Mi ipak ispitujemo malo prije nego što napišemo članak i po nama se ne slaže ništa sa takvom izjavom portala koji su jedva dočekali lošu vijest od novih Lumia. Stvar ipak izgleda drugačije kao što ispod vidite sa Windows bloga.

 

snip_20160105022057

Prema Microsoftu svo ovo pauziranje uređaja je bilo radi ogromne prodaje koju nisu očekivali ni oni sami jer su iscrpili njihove proizvodne kapacitete i gdje spominju i da rade već aktivno na dostavljanju novih uređaja prodavačima koji su ostali bez zaliha.

Izvor: WMPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar