26.1.16

Microsoft objavio novi video demonstrirajući Continuum funkciju na Windows 10 Mobile

Lumia-950-Continuum-Dock

Microsoft objavio novi kratki videozapis kako se priključuje Lumia sa Display Dock kako bi se omogućila Continuum funkcija preko kabla direktno sa Monitorom ili TV-om. U videozapisu pokazuju povezanost sa bežičnim mišem i tastaturom ali isto tako Continuum radi bez tastature, ali i bežično. Jedino što je sigurno da je žičanim putem iskustvo najbolje i nema zastajkivanja kao što bi se moglo očekivati bežičnim putem.

 

 

Continuum funkcija omogućava korisniku da koriste univerzalne aplikacije na većem monitoru uz mogućnost priključivanja perifernih uređaja kao tastaturu i miš što bi omogućilo brži rad na dokumentima ili obradi fotografija. Kako aplikacije postaju sve moćnije korisnici bi mogli danas obrađivati svoje fotografije bez upotrebe računara, takve aplikacije postoje već u trgovini i mogu se koristiti sa Continuum.

 

Uz to Continuum vam omogućava da gledate vaše videozapise u najvećoj rezoluciji, muziku ili fotografije na većem monitoru/TVu dok na drugoj strani telefon ostaje slobodan za svoje zadatke kao pozive, poruke i druge aplikacije. Continuum nije jednostavno mirror funkcija kao što to poznaju Android korisnici nego je dual-screen način rada koje podržavaju nove Lumije kao 950/950XL i par drugih kao Acer Jade Primo i NuAns Neo Windows 10 Mobile uređaji.

 

Ono što je vjerovatno najbolje jeste da na Display Dock možete priključiti i USB stikove ili čak cijele hard diskove sa podacima čije bi podatke dalje koristili sa novim falj menedžerom koji je dostupan na Windows 10 Mobile.

 

Pogledajmo ispod videozapis sa WMPU kako su oni demonstrirali Continuum i kako Lumia 950XL podnosi veliko opterećenje kao spajanje više miševa, ili uređaja i koristeći iste. Pored toga demonstriraju otvaranje više aplikacija istovremeno kao gledanje Youtube video na Microsoft Edge, OneNote, Word, PowerPoint, trgovinu i Outlook Email i mijenjajući aplikacije vidi se koliko dobro podnosi Lumia 950XL Continuum i kako glatko sve radi.

 

 

Šta vi mislite koliko bi vama mogao biti od koristi Continuum modus na telefonu ako uzmete u obzir da univerzalne aplikacije mogu teoretski po funkcijama zamijeniti dosta (manjih) win32 programa današnjice?!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar