28.1.16

OneNote za Windows 10 ima nadogradnju

OneNote-for-Windows-10

OneNote aplikacija je dio Office aplikacija koje nudi Microsoft svojim korisnicima i danas ima slijedeću nadogradnju. OneNote služi za bilješke svake vrste, bilo to spisak za kupovinu ili samo nešto na brzinu da se zapiše aplikacija će vam ispuniti to savršeno jer je sve umreženo sa vašim Microsoft nalogom i tako možete sve bilješke vidjeti i editirati na ostalim Windows 10 uređajima koje posjedujete.

 

onenote-mobile

Windows 10 verzija OneNote malo se razlikuje na PC i Mobile trenutno, PC verzija je ovom nadogradnjom dobila mogućnost skeniranja fotografija, dokumenata ili slično direktno kroz kameru uređaja. Iz nekog razloga nisu to omogućili i za Windows 10 Mobile. Jedini razlog koji vidimo da može biti prepreka jeste da nisu završili korisničko sučelje za tu funkciju za Mobile uređaje.

 

onenote1

 

Šta je još novo u nadogradnji:

  • Od sada možete pomjerati bilješke pomoću drag and drop (iako je ovo bilo ranije moguće piše u izvještaju da je nova funkcija).
  • Transformacija vaših poteza (crtanjem) po zaslonu u oblike kao trokut, krug, kvadrat i druge.
  • Pratite ko je također online u podacima koje ste podijelili u svrhu kolaboracije.
  • Pored ovoga primijetimo da nema opcije za zumiranje u postavkama na Mobilnim uređajima. Ta funkcija je služila da korisnik ne bi slučajno rukom zumirao dok piše olovkom.

 

Preuzmite OneNote aplikaciju za Windows 10 ovdje.

 

Napomena: ovo je Mobile verzija aplikacije koja je napravljena u svrhu korištenja na mobilnim uređajima i uređajima na dodir. Također postoji OneNote Desktop verzija koja je win32 program i instalira se na drugi način.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar